Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Svojim specijalitetima i proizvodima u Bučogradu se predstavila Općina Breznički Hum

Objavljeno:

- dana

U atriju Županijske palače u jutarnjem dijelu programa Bučograda u petak, 30. kolovoza, predstavila se Općina Breznički Hum.

Brojni posjetitelji uživali u nastupu orkestra limene glazbe Sveti Martin koji postoji od 1998. godine te brojnim degustacijama koje su pripremljene za posjetitelje. Svoje proizvode izložili i predstavili su Udruga za književnost i kulturu Humščak, Vinarija Šafran, Kuća magične trave, cvjećarnica Humko i igraonica „Čarobna šuma“. – Želim zahvaliti organizatorima, Varaždinskoj županiji, na ponuđenom prostoru ovdje u prekrasnom atriju gdje možemo predstaviti Općinu Breznički Hum i brojne proizvode naših vrijednih ljudi. – istaknuo je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić. Posebno iznenađenje pripremljeno je za župana Varaždinske županije Radimira Čačića kojem su načelnik Hegedić i vlasnik vinarije Šafran Josip Tržec poklonili posebno „županovo vino“, napravljeno posebno za njega. Uz župana Čačića, predsjedavajuću Turističke zajednice Varaždinske županije Nataliju Martinčević i zamjenika župana Tomislava Paljaka, na prigodnom programu koji je pripremila Općina Breznički Hum bili su i saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac. U poslijepodnevnim satima posjetitelje očekuje program Bučograda. Kako se nekada proizvodilo varaždinsko bučino ulje, vađenje koštica iz tikvi na tradicijski način, stepanje zrna hajdine iz snoplja, degustacija jela od bučinog ulja, heljde i tikve, izrada igračaka inspiriranih bučom – samo je dio bogatog programa za koji će se ponovno pobrinuti udruga Hajdina, udruga Varaždinsko bučino ulje, Udruga kuhara Varaždinske županije, Dječji vrtić Bajka te odgojiteljica Ivana Mikulec. Mladi kuhari, članovi Regionalnog tima Varaždinske županije, priređuju radionice izrade varaždinskog klipiča te izrade dekoracija od buče, kao i degustaciju savitaka s vabučinom.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati