Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Tisuće Novomarofčana u podne dočekalo Novu godinu

Objavljeno:

- dana

PRVI UŠLI U 2017.

Novomarofčani su već drugu godinu zaredom dočekali Novu godinu točno u podne.

Da je ovakav način ulaska u novu godinu pun pogodak dokaz je više od tisuću Novomarofčana koji su u subotu oko podneva stigli na prostor ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Umjesto u ponoć u podne, a vatromet zamijenili baloni

– Drugi put zaredom dočekujemo Novu godinu u podne. Vidjeli smo prošle godine da je to dobra stvar, pa smo ohrabreni krenuli u organizaciju i ove godine. Od standardne ponude posjetitelji su mogli uživati u programu u kojem je sudjelovala Udruga vinogradara i voćara „Pinta“, bogatoj ugostiteljskoj ponudi, motomrazovima koji su razveselili najmlađe, a potporu su pružili i Lionsi. Kulminacija je bila točno u podne kada je, umjesto vatrometa, nekoliko stotina balona pušteno u zrak. Da sve ima i dobru glazbenu podlogu pobrinuo se tamburaški sastav Terca – istaknula je  Renata Horvatić, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Novog Marofa, koja je, uz Pučko otvoreno učilište i Caffe bar Inn, glavni organizator događanja.

Na dočeku je bio i gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Očito se pokazuje da je ovo dobar projekt i da su se ljudi odazvali. Ima dosta mlađe, ali i starije populacije koja sigurno ne bi došla na doček da je organiziran u večernjim satima. Zbog njih smo pripremili brojne sadržaje koji su, vidi se po broju posjetitelja i atmosferi, odlično prihvaćeni – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Osim Novog Marofa, mještani još samo tri grada u Hrvatskoj na ovaj način ispraćaju staru i dočekuju novu, a to su Fužine, Marija Bistrica i Samobor.

 

Izvor: Foto: Ilustracija

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!