U sklopu manifestacije „Ljeto u KiM 2020.“, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga organizirala je digitalni Lov na blago u kojem su sudjelovala djeca od 6 do 12 godina.

Riječ je o još jednoj od mnogih digitalnih aktivnosti preloške knjižnice i čitaonice, koja je nastala u okviru digitalnih materijala razvijenih za virtualni rad Knjižnice.

Ovo je također prvi i jedinstveni digitalni projekt u Gradu koji spaja kulturu, baštinu i turizam te putem zabave omogućava zainteresiranima učenje zanimljivih činjenica o Prelogu, njegovim ustanovama i važnijim zgradama koje su smještene u samom centru, u blizini Knjižnice.

– Sudionici radionice naoružani mobitelom, besplatnim gradskim WiFi točkama i dobrom voljom zaputili su se u pustolovinu upoznavanja starih i važnih zgrada grada. U KIČ Prelog uvijek vole spojiti učenje i igru, a lov na blago je idealna aktivnost za to. Osim analognih materijala koje izrađuju već dugi niz godina, još od davne 2012., ove godine su se prebacili na digitalni medij te putem aplikacije Actionbound izradili nekoliko aktivnosti za odrasle i djecu – objašnjavaju iz Grada Preloga.

Prvi digitalni lov na blago tek je prvi u nizu ruta koje planiraju izraditi u Knjižnici. Idejna začetnica i autorica digitalnih materijala je ravnateljica Maja Lesinger, a rute nastaju u suradnji s drugim kulturnim ustanovama u gradu, kako bi djeci približili svoj rad.

Komentari

Komentara