Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Prvoj gimnaziji održan GIMNAtech, gimnazijalci slušali o zanimanjima budućnosti

Objavljeno:

- dana

GIMNAtech NA PRVOJ GIMNAZIJI

Savjet mladih Varaždinske županije organizirao je u Prvoj gimnaziji Varaždin GIMNAtech konferenciju koja se bavi zanimanjima budućnosti.

Konferencija je planirana kao direktan rad s učenicima kojima su, kroz slušanje iskustva predavača i praktične primjene približeni poslovi budućnosti.

Znatiželja i kreativnost isto su važni

– Zanimanja budućnosti su nešto što već danas postoji, samo smo mi generacija koja se na to mora prilagoditi – rekla je Petra Međimurec, organizatorica GIMNAtech konferencije. Navela i koja su to zanimanja budućnosti.

– Meni najzanimljivija, i na što bih voljela da se mladi orijentiraju jesu zelena ekonomija ili waste managment, održivi razvoj i obnovljivi izvori energije. Naravno, želim i da se okrenu digitalnoj transformaciji i mogućnostima koje nudi četvrta industrijska revolucija: digitalni marketing, obrada podataka, prikupljanje podataka, analitika i cijeli splet tehnoloških vještina i kompetencija – objašnjava Petra.

Vjeruje da su gimnazijalci naučiti mnogo toga iz tehnologijskog područja, a kao najbitnije karakteristike koje će im pomoći u daljnjem životu navela je znatiželju i kreativnost.

– Nadam se da će naučiti da za svaki problem postoji rješenje, samo treba znati metodiku i odgovor na pitanje “kako” – kako se suočiti s izazovima koji dolaze od narednih pet do deset godina, a i kasnije – rekla je Petra Međimurec.

Mišljenja je da danas formalno obrazovanje nije nešto što mlade priprema za tržište rada, nego treba raditi sekundarne inicijative koje su fokusirane na tehnologiju, razvoj karaktera, kritičkog razmišljanja i poticanja znatiželje.

Izvor: Foto: Foto: Facebook Prva gimnazija Varaždin

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!