U okviru terenske nastave u Zagrebu, učenici 7. razreda OŠ Vidovec posjetili su Muzej iluzija i Gradsko kazalište “Žar ptica”.

Učenici su sa svojim učiteljicama Valentinom Štrlek, Magdalenom Kreč i Sanjom Biškup uživali u 70 eksponata, svakoj optičkoj iluziji, instalaciji te najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe.

Najveće zanimanje pokazali su za Kosu sobu, Sobu ogledala i Obrnutu sobu, gdje su se popeli na strop, izgubili u beskonačnosti, odupirali gravitaciji, doživjeli kako im se prijatelji i učiteljice smanjuju ili rastu, poslužili nečiju glavu na pladnju…

U Gradskom kazalištu Žar ptica učenici su pogledali predstavu „Ako kažeš, gotov si!“ u režiji Krešimira Dolenčića, a prema tekstu Dine Vukelić.

– Predstava koja govori o vršnjačkom nasilju te začaranom krugu bullyinga, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Otvorila je mnoga pitanja o kojima su učenici i kasnije promišljali i raspravljali na Satovima razrednika i Hrvatskoga jezika. Neka od pitanja zasigurno su kako se nositi s problemom vršnjačkog nasilja, u kakvim se oblicima ono manifestira, kako ga prepoznati i kome se obratiti – ističe Sanja Biškup, prof.

Dodaje da su do glavne poruke koju predstava odašilja učenici došli samostalno na satovima Hrvatskoga jezika, a glasi: „Nemoj šutjeti! Ako kažeš, spašen si!“.

Komentari

Komentara

loading...