I ove godine Rotary klub Varaždin jug organizira već tradicionalnu Vrganijadu koja će se održati na Varaždinskom placu u subotu, 19.listopada. od 8 do 12 sati.

Riječ je o donatorskoj akciji kojoj je cilj prikupiti sredstva u humanitarne svrhe. Članovi Rotary kluba Varaždin – jug pripremat će i prodavati porcije jaja s domaćim vrganjima – deliciju našeg kraja,  po popularnoj cijeni od samo 15 kuna, koja uključuje uz porciju vrganja s jajima još i piće po želji i kruh.

Vrganji s jajima pripremat će se „uživo“ na placu u velikom kotlu za pečenje a ugodan ambijent upotpunit će i tamburaši.

Ovo je samo jedna od akcija ovog rotarijanskog kluba koji u našem gradu djeluje više od 10 godina i čiji se članovi trude svakim svojim projektom pomoći zajednici.

– Putem prijašnjih Vrganijada skupila su se sredstva za opremanje varaždinskih osnovnih škola pomagalima u nastavi kao i za projekt izrade i opremanja Stem laboratorija, a u tom će se pravcu nastaviti i prikupljenim sredstvima s ovogodišnje Vrganijade. Pozivaju se stoga svi zainteresirani da dođu 19. listopada  na Varaždinski plac i uživaju u vrhunskoj deliciji po više nego prihvatljivoj cijeni i ujedno pomognu prikupljanju sredstava u humanitarne svrhe – ističe Mario Sokač, predsjednik Rotary kluba Varaždin-jug.

Komentari

Komentara