Na III. Osnovnoj školi Varaždin u petak, 1. veljače, održana je akcija prikupljanja starog papira s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju nadstrešnice na učionici na otvorenom.

Ova akcija je treća po redu ove školske godine. Organiziraju je učenici osmih razreda polaznici izbornog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje u okviru projekta „Od papira do drva“ s ciljem izgradnje drvene nadstrešnice nad klupama na već postojećoj učionici na otvorenom.

– Uočili smo da je s dolaskom toplijih mjeseci sunce izrazito jako na tom području budući da nema prirodnog zaklona, tj. visokog drveća. Učenici imaju želju za nastavom na otvorenom i cilj nam je da je mogu koristiti zaštićeni od sunca i vjetra – navodi voditelj izbornog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje Berislav Njegovec iz III. OŠ Varaždin.

Zadovoljno ističu da je u akciji prikupljeno čak 1680 kilograma papira i kartona, više nego dvostruko u odnosu na prošlu, što pokazuje da akcija sve više napreduje.

Veseli ih i to što što su se u akciju uključili i roditelji učenika koji su vlastitim prijevozom dovezli papir u školu i time značajno doprinijeli uspješnosti akcije.

– Treba pohvaliti sve učenike koji su sudjelovali, posebno učenike od prvog do četvrtog razreda koji su pokazali da mogu mnogo pomoći i da imaju veliku želju da realiziramo cilj ovih akcija i njihove učiteljice koje su ih potakle da se uključe – rekao je Njegovec.

Razred koji je najviše skupio je 3.c s 220 kilograma. Slijedi 1.a s prikupljenih 214 kilograma i 4.a sa prikupljenih 158 kilograma. U bliskoj konkurenciji su 4.b sa 150 i 2.a sa 142 kilograma. U višoj smjeni 5.a prikupio je 113 kilograma.

U ukupnom poretku prvo mjesto drži 3.c koji je u proteklim akcijama prikupio 334 kilograma. Slijedi 1.a s 257 i 4.b s 240 kilograma.

U višoj smjeni u proteklim akcijama najviše su prikupili učenici 5.a sa 153 kilograma, zatim 7.a s 117 i 5.b s 96 kilograma.

– Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u ovoj akciji i učenicima osmih razreda koji su pomogli u nošenju papira, vaganju i bilježenju rezultata. Posebno zahvaljujemo poduzeću Univerzal d.o.o. što su nam poslali kamion s kontejnerom i tako omogućili prijevoz ove velike količine papira do otkupne stanice – poručuju iz škole.

Dodaju da će akciju ponavljati svaki mjesec do kraja školske godine.

Komentari

Komentara