Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Učenici Osnovne škole Vinica šest su dana boravili u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Učenici Osnovne škole Vinica Karla Hohnjec, Martina Kušinec, Kevin Levanić, Franjo Rački i Anesa Stanko boravili su šest dana, od 17. do 22. listopada, u pratnji učiteljice Suzane Mihelčić i ravnateljice Mirjane Jambriško, u Turskoj u mjestu Tarsus, u okviru Erasmus+ projekta „Mythomania In Open Air Museums“.

Prvoga radnoga dana mobilnosti u Turskoj, nakon prigodnog programa dobrodošlice i razmjene poklona, učenici su pobliže sudjelovali u radionicama izrade pozadina i figurica od plastelina na temu turskih legenda.

Radionice su završile snimanjem animiranog filma pomoću alata „Stop Motion Studio“. Sudionici projekta kušali su tradicionalnu tursku hranu specifičnu za Tarsus, a poslijepodne su prošetali gradom i razgledali čuveni vodopad i bunar svetog Pavla za koji postoji vjerovanje da, ako se operu ruke vodom iz njega ili se voda popije, da će se izbrisati svi grijesi. Razgledali su Tarsus muzej, džamiju Ulu Mosque te Kleopatrin zid.

Drugoga dana uputili su se prema regiji Kapadokija, a putem su bili upoznati s povijesno-geografskim obilježjima kraja kroz koji su prolazili. Razgledali su Pigeon Valley u kojoj su nakon šetnje i fotografiranja mogli kupiti kamen za sreću i zaštitu od ogovaranja i zlih ljudi.

Pružao se tamo prekrasan pogled na Kapadokiju s visine. Posjetili su i tradicionalna kuću – sušionicu u kojoj su mogli isprobati tradicijska jela, sjemenke i ostale sušene proizvode.

U brusionici kamena prisustvovali su poučnoj radionici o dragom kamenu oniksu i zultanite kamenu koji mijenja boje. Razgledali su i keramičarsku radionicu u kojoj su vidjeli kako se izrađuju keramičarski proizvodi u toj regiji. Bili su i u Monks Valley, jednom od najpopularnijih područja s vilinskim dimnjacima u Kapadokiji. Pred kraj su posjetili naselje Uchisar, najviši dio Kapadokije, gdje se nalazi i vidikovac.

Trećeg dana mobilnosti realizirali su izlet u Mersin. Putem su posjetili špilju Taşkuyu koja je slučajno otkrivena u Tarsusu tek nedavno, prije 10 godina i postala je popularno turističko odredište. U Mersinu su sudionici projekta ručali tradicionalnu tursku hranu, a nakon ručka proveli su slobodno vrijeme kupajući se na plaži ispred Djevinog dvorca, koji je i tema turske legende i glavni dio mobilnosti. Ponovili su legendu tako da bi mogli dovršiti svoje animirane filmove sljedećeg dana.

Četvrti dan započeo je radionicama u kojima su učenici dovršili svoje animirane filmove. Doradili su ih da budu točniji, kvalitetniji i da dulje traju. Učitelji su za to vrijeme razgledali školu i posjetili nastavu turskog i engleskog jezika, a u zbornici su razgovarali s turskim kolegama o sustavu školstva i načinima izvođenja nastave. Nakon odrađenih radionica i posjeta nastavi krenuli su u Mersin i proveli vrijeme u lokalnom trgovačkom centru te iskoristili vrijeme za kupovinu suvenira i šetnju zajedno sa svojim voditeljicama iz OŠ Vinica.

Petog dana učenici i učitelji okupili su se u školi na završnim radionicama, rješavanju kviza o svim destinacijama koje su posjetili te prikazivanju animiranih filmova. U kvizu je pobijedio „Orange team“ u kojem je bila i hrvatska učenica Martina Kušinec. Nakon kviza sudionici i stručni žiri (ravnateljica škole, koordinatorica projekta i tri učiteljice iz turske škole) pregledali su animirane filmove te ih je stručni žiri ocijenio u pripremljenoj računalnoj aplikaciji.

Najboljim animiranim filmom proglašen je video uradak koji je izradio „Blue team“, a u njemu je sudjelovao hrvatski učenik Franjo Rački. Pred kraj službenog dijela dana ravnateljica škole domaćina uručila je sudionicima certifikate za uspješno sudjelovanje u mobilnosti.

Poslijepodne je provedeno u međusobnom druženju učenika gostiju i domaćina u aktivnostima koje su predvidjele turske obitelji. Na taj su se način razmjenjivala iskustva o običajima pojedinih država sudionika.

Navečer je u lokalnom restoranu blizu škole održana oproštajna zabava za sve sudionike.

– Bio je to još jedan emotivan događaj, kao i kod svake mobilnosti, s puno plesa, pjesme i smijeha cijelu večer do trenutka rastanka u suzama, ali sa željama da se svi sretnu opet negdje, nekad…. Zahvalili su dragim domaćinima na svemu. Ovaj tjedan je bilo još jedno lijepo Erasmus iskustvo. Sve je bilo savršeno, uživalo se u svakom trenutku boravka u školi, na stručnim izletima i radionicama. Hrvatski tim uputio je zahvalu učiteljima, roditeljima i obiteljima na toplom gostoprimstvu – naveli su iz OŠ Vinica.

Subota je bila dan za povratak kući, a nakon oproštaja učenika i učiteljica od domaćina, krenuli su prema aerodromu u Adani.

– Svi letovi i transfer prošli su bez problema, kao i vožnja do dragog Varaždina i Vinice. Djeca i učiteljice sretno su se vratili domovima te će svoje dojmove prenijeti najmilijima i prijateljima u školi. Za sve je to jedno veliko pozitivno iskustvo. Thank you Erasmus! Thank you Mythomania! Thank you Turkey! – poručili su.

Život i društvo

Bosilj najavio koje će se ulice uređivati u Varaždinu, evo što je sve u planu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za novinare najavio je što će se sve u gradu raditi u narednom razdoblju.

Konferencija je održana u Trenkovoj ulici ispred Vatrogasnog doma. Prošle godine je uređen prvi dio te ulice, a sada je završen i drugi u ukupnoj dužini oko 800 metara.

-Ulica je uređena po modelu kako smo krenuli i prošle godine. Varkom, Termoplin i kompletna promjena instalacija, a stavljena je i nova LED javna rasvjeta. Postavit će se i stupići za zaštitu biciklista. Zahvaljujemo našim sugrađanima koji su nas upozorili na određene nedostatke koje ćemo promptno ukloniti budući da su prometni znakovi postavljeni tako da onemogućuju prolaz mamama s dječjim kolicima a također narušavaju sigurnost naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Bosilj dodavši da je model uređenja ulica po kojem u radove ulaze svi operateri i mijenjaju instalacije primijenjen i na radovima u Supilovoj ulici.

-Tamo su se radovi malo odužili zbog zahtjeva HŽ-a, ali vjerujem da će završiti u roku mjesec dana – rekao je gradonačelnik najavivši da nakon izmjena instalacija i u Vrazovoj ulici stiže Colas, izvođač radova na uređenju kolnika, biciklističkih staza i nogostupa.

Spomenuo je i radove Vodogradnje na uređenju staza u Šetalištu Vatroslava Jagića od policije do kazališta. Najavio je potom početak radova na uređenju ulaska u veliko stambeno naselje Grabanice. Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, napravljen je projekt pa će ružna „šikana“ na ulazu u Grabanice postati prošlost. Uredit će se i tridesetak dodatnih parkirnih mjesta, a u svim ulicama koje se uređuju postavlja se i moderna LED javna rasvjeta. Spomenuo je i velike radove u Gojancu na prometnici kojom se ulazi u Varaždin iz pravca Ivanca.

-Sa upravom Hrvatskih cesta je dogovoreno da će se Ulica braće Radić radi radova zatvoriti minimalno na dva do tri tjedna od kraja lipnja do početka srpnja. Pronašlo se prihvatljivo rješenje jer se po prvotnom planu najavljivalo zatvaranje ulice na dva-tri mjeseca. Radovi dobro napreduju pa se očekuje da će veliki rotor na zapadnom ulazu u Varaždin biti gotovi u rujnu. Radovi će se tada preseliti na izgradnju rotora u Hrašćici. U gradu Varaždinu se radi i gradi puno na uređenju ulica. Vodimo brigu i o biciklistima, pješacima a omogućavamo našim sugrađanima da se mogu normalno parkirati. – zaključno je izjavio Bosilj te najavio početak radova na Banfici gdje je planiran jednosmjeran kružni tok kod ulica Nikole Tesle, Ruđera Boškovića i Konšćakove ulice čime će se dobiti i novih tridesetak parkirnih mjesta.

Konferenciji za novinare priključila se i nekolicina stanara u Trenkovoj ulici, a među njima i umirovljenik Darko Sačić koji je aktivno, zajedno sa svojim susjedima iz ulice, sudjelovao u uređenju ulice dajući savjete kako bi ulica trebala izgledati u skladu sa traženjima samih stanara.

– Kao penzioner i čovjek koji se rodio u ovoj ulici mogu reći da je ulica dugo bila u lošem stanju. Pogotovo nas je mučio prolaz majki s kolicima i invalida. Sad smo došli do toga da smo dobili civiliziranu ulicu i to je najljepše što se dogodilo. Ističem kao primjer da su sva kućanstva na ovom potezu komunicirala i uskladila prijedlog koji smo dali prema investitoru. Zapanjujuće, sve to je ispoštovano. Hvala Gradu što nam je omogućio da opet živimo u normalnim uvjetima – rekao je umirovljenik Darko Sačić napomenuvši da je borba stanara ulice trajala dosta dugo.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nova uredba Europske unije, nova pravila za vozače. Evo što se mijenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova uredba EU nalaže da svi novi automobili moraju biti opremljeni brojnim novim sustavima pomoći, uključujući upozorenje na prekoračenu brzinu i crnu kutiju.

Riječ je o Intelligent Speed Assistance (ISA), pametnom sustavu pomoći koji prati brzinu u automobilima. Novoregistrirani automobili moraju biti opremljeni ISA-om od 7. srpnja 2024., prenosi Fenix magazin.

Sustav koristi zvučne ili vizualne signale kako bi upozorio vozače kada se prekorači ograničenje brzine. Sustav također može izvršiti automatsko lagano otpuštanje gasa, pri čemu papučica gasa daje lagani otpor prilikom pritiska ili vibrira, u odgovarajućim situacijama u vožnji.

Novi propisi predviđaju i dodatne obvezne sustave pomoći, poput crne kutije koja bi trebala dati podatke u slučaju nesreće i pripreme za tzv. alcolock. To bi trebalo omogućiti naknadnu ugradnju imobilizatora osjetljivih na alkohol.

Od 7. srpnja 2024. dodatni sustavi pomoći bit će obvezni za novo registrirana vozila:

Blackbox ( crna kutija): Izraz je prvenstveno poznat za zrakoplove, ali sada i automobili dobivaju snimač podataka o nesrećama ili snimač podataka o događajima (EDR), kako se to zove u tehničkom žargonu. Kontinuirano bilježi informacije o brzini, kočenju ili aktiviranju zračnog jastuka, ali ih redovito i izbriše. Samo u slučaju nesreće podaci se spremaju nekoliko sekundi prije i nakon sudara kako bi se što bolje rekonstruirao tijek nesreće. Podaci o nezgodama pohranjuju se lokalno u vozilu u zatvorenom i anonimiziranom sustavu. Budući da je ova inovacija obvezna za sva novorazvijena vozila od prošlog srpnja, dotična crna kutija već je danas ugrađena u brojne nove automobile.

Pomoć pri kočenju u nuždi: Ovo se odnosi na automatski operativni sustav koji može samostalno prepoznati opasne situacije i zatim automatski zakočiti vozilo kako bi se izbjegle ili ublažile nesreće.

Svjetlo za automatsko kočenje u nuždi: Kako bi odgovaralo pomoćniku za kočenje u nuždi, mora postojati i svjetlo kočenja u nuždi na stražnjem dijelu vozila koje pokazuje da je započelo snažno kočenje.

Upozorenje na pospanost: Ovaj pomoćnik je namijenjen za praćenje budnosti vozača i izdavanje upozorenja. To može biti, na primjer, akustična ili vizualna poruka koja od vas traži da napravite pauzu od vožnje.

Asistent za vožnju unatrag: Kako bi se osiguralo da ne dođe do nezgoda pri vožnji unatrag, također su potrebni pomoćnici koji detektiraju osobe ili predmete iza vozila.

Upozorenje o napuštanju prometne trake u nuždi: Sustav potpore također je potreban kako bi vam pomogao da ostanete u svojoj traci. .

Alcolock u pripremi: Novo sučelje za imobilizatore osjetljive na alkohol, takozvane “Alcolocks”, također je obavezno. U budućnosti će se jednostavno morati naknadno ugraditi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje