Već tradicionalno, u V. osnovnoj školi Varaždin održana je proljetna radionica iz njemačkog jezika „Die Nacht in der Schule“ za učenike koji slušaju i pohađaju nastavu njemačkog kao stranog jezika.

Svake godine radionice su sve raznovrsnije i uvijek vrlo zanimljive, a 17. i 18. travnja ove godine, učiteljici njemačkog jezika Aniti Babić u organizaciji i radionicama su pomogli učiteljica geografije Ivana Ivković, učitelj fizike Žarko Tomičić te učiteljica povijesti Tihana Jurić.

Uspjehu radionice najviše su doprinijeli učenici V. OŠ koji su zainteresirano i marljivo ispunjavali sve zadatke u posljednjih nekoliko tjedana kao uvjet za prijavu na radionicu.

Svake godine zainteresiranost je sve veća iako je za sada broj sudionika još uvijek ograničen te su zbog toga uvjeti za prijavu bili unaprijed određeni.

Cilj radionice je kroz raznovrsne oblike rada i kroz zajedničko druženje poboljšati svoje jezične sposobnosti te steći nove raznolike vještine i usput bolje upoznati druge učenike naše škole s kojima se inače ne družimo svakodnevno.

– Najneobičniji i najzanimljiviji dio radionice svakako je sama noć u školi kada u uređenoj spavaonici uz kino večer utonemo u dubok san. Buđenje i jutarnje druženje na zajedničkom doručku kojeg sami pripremimo, provodimo razmjenjujući doživljaje iz radionice i prepričavajući naše snove. Nakon pospremanja spavaonice te uz završni osvrt na sve, u još jutarnjim satima, puni novih dojmova krećemo svojim kućama – navode iz V. OŠ.

Komentari

Komentara