Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Vinarija Dvanajščak-Kozol u RougeMarinu u Zagrebu predstavila Mlado Međimurje

Objavljeno:

- dana

Do elegantnoga spoja vrhunske gastronomije i reprezentativne enologije došlo je u četvrtak, 5. studenoga, u zagrebačkom RougeMarinu.

Topla jesenska večer, šuštanje lišća, odsjaj uličnih svjetiljki na tepihu od lišća, orkestar kišnih kapi i jedna akustična gitara upotpunili su ugođaj kasnojesenske večere u zagrebačkom bistrou. To je mjesto u kojem gosti imaju priliku doživjeti vrhunska gastroiskustva. Ovih su dana započeli s novom Lokal & Bokal sezonom jesensko/zimskog ugođaja, a prva večera u nizu bila je posvećena vinima međimurske regije. Čast da predstavi međimursku regiju dobila je dobro poznata vinarija obitelji Dvanajščak-Kozol. Budući da su berbe nedavno završile, naglasak je stavljen na vino Mlado iz njihove ovogodišnje kolekcije.

Rad sa srcem

Vlasnici vinarije Dvanajščak-Kozol ističu da sve što rade, rade sa srcem. Za njih je proizvodnja vrhunskih vina imperativ, a ne slučajnost. Dvanajščakovo Mlado vino je aromatično, voćno i lagano te će se savršeno stopiti uz kratke jesenske dane uz vatricu koja pucketa u kaminu i miris pečenih kestena.

Uz večeru u pet sljedova nadahnutu jesenskim mirisima i okusima koju je osmislio chef Željko Lopar uz stručno vodstvo Marina Medaka poslužena su ponajbolja vina iz vinarije Dvanajščak-Kozol. Gosti su na samom početku mogli probati paštetu od guščje jetre, s chutneyjem od dunje, crumbleom od oraha uz tostiranu focacciu. Slijedile su domaće fettuccine u umaku od šumskih gljiva, s čipsom od jabuke te coulisom od nara. Treći slijed bio je rezerviran za rižoto s odležanim ribeye steakom i kremom od buče, uljem ružmarina i chutneyjem, ali ovoga puta od maline. Prije deserta poslužena je patka s glaziranim korjenastim povrćem, kremom od cikle, džemom od kupine i segmentima mandarine. Chefov izbor deserta bio je kolač od buče i kestena. Uz mlado vino, gosti su mogli uživati u Pušipelu Classicu 2019. i 2017., Pinotu Amaranthu 2017. te Muškatu lightu 2019.

Predstavnici Vinarije Dvanajščak-Kozol, Tea i Viktor, ponosno su predstavljali svako vino koje je bilo posluženo te večeri. Njihova su izvanredna vina plod odličnog položaja vinograda, teškog rada i iscijeđenog znoja te svakodnevno učenje i usavršavanje u stvaranju vrhunskih vina.

Jesenske delicije

Na kraju večere zadovoljnim gostima obratio se Viktor Dvanajščak:
– Čast mi je i zadovoljstvo što su naša vina sljubljena s predivnim okusima jesenskih delicija. Ponosan sam na projekt Mlado Međimurje kojim uspijevamo obogatiti našu vinsku ponudu. Mlada vina, kao što ste imali prilike probati, lagana su, pitka i osvježavajuća, a da bi se to postiglo bitno je odrediti pravi termin za berbu. Ove smo se godine posebno trudili osluškivati prirodu i učinimo ovu berbu jedinstvenom i maksimalno prepoznatljivom. Do sljedećeg susreta: uzdravlje, živjeli i veseli bili!

Foto i video

FOTO & VIDEO “Hrabri ljudi” Triju soprana & Igora Bakse za potresom pogođena mjesta!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvedbom pjesme “Hrabri ljudi” međimurski glazbenici i Društvo međimuraca u Zagrebu žele zahvaliti volonterima, zaposlenicima službi spašavanja, ali i svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce, hrabrost i snagu te brzo reagirali za pomoć građanima potresom pogođenih mjesta.

– Pomoć ovom području biti će potrebna još danima i mjesecima nakon što se podrhtavanja smire, stoga pjesmom “Hrabri ljudi” želimo uz zahvalu, svakog pojedinca motivirati i ohrabriti u ustrajnosti u obnovi, pomoći i zajedništvu!

Glazbenici za glazbenu

Ovom izvedbom međimurski glazbenici nastoje dati i svoj mali doprinos akciji #zajednozaglazbenu, kako bi se glazbena scena revitalizirala i ponovo bila u mogućnosti educirati mlade talentirane ljude toga kraja.

Akciju #zajednozaglazbenu možete podržati na GoGetFunding platformi na ovoj poveznici!

Pjesmu “Hrabri ljudi” izveli su Tri soprana & Igor Baksa. Vokali grupe Tri soprana su Irma Dragičević, Tamara Korunek i Gabriela Hrženjak. Na glasoviru je inicijator projekta Nikola Grabar, a na violini Marino Tomasović.

Autor glazbe pjesme najpoznatije u izvedbi Gabi Novak je Đorđe Novković, a teksta Arsen Dedić. Zasluge za aranžman idu Nikoli Grabaru i Trima sopranima, za glazbenu produkciju Filipu Horvatu (Studio Pušćine), a za videoprodukciju Benjaminu Hameru (FilmX).

Organizator akcije je Društvo Međimuraca u Zagrebu. Društvo okuplja Međimurce svih generacija i prijatelje koji rade i žive izvan Međimurske županije. Skrbi o očuvanju kulturne baštine te promiče međimurske vrijednosti i gospodarsku suradnju.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Corum, nekad popularni varaždinski kafić, kao da je pala bomba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Prostor bivšeg varaždinskog caffe bara Corum u Kukuljevićevoj 11, odavno je napušten i zjapi prazan.

Nekad omiljeno okupljalište mladih, poglavito u kasnim večernjim satima, danas izgleda sablasno i teško je zamisliti da je u tom prostoru bila ugodna atmosfera, u kojoj se pijuckalo i razgledavalo izložbe.

Kako danas izgleda prostor lokala koji je bio smješten iznad kina Dom, pogledajte u galeriji fotografija:    

Nastavite čitati