Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Zbog poplava jučer zatvorene brojne ceste, vatrogasci diljem Županije imali vrlo burnu noć

Objavljeno:

- dana

NEVRIJEME

Vatrogasci diljem Varaždinske županije jučer su zbog obilne kiše imali pune ruke posla. Preko 100 intervencija ispumpavanja vode imali tijekom ove noći i jučerašnjeg dana.

Jučer u popodnevnim satima donijeto je rješenje o uspostavi redovitih mjera obrane od poplava na branjenom području 20 malog sliva Plitvica-Bednja na dionici a.20.2.-rijeka Bednja od Tuhovca do cestovnog mosta u Stažnjevcu i na dionici a.20.3. -rijeka Bednja od cestovnog mosta u Stažnjevcu do izvora.

Zbog poplava jučer su zatvorene ceste, Jerovec – Dubravec, Poljana Biškupečka – Beretinec koja je otvorena u večernjim satima, državna cesta D35 u Stažnjevcu, Radovan – Tužno, Lipovnik – Voća i cesta u Poduzetničkoj zoni Jalžabet. Jedno vrijeme zatvorene su bile ceste Ribić Brijeg, Salinovec – Željeznica, Jerovec – Horvatsko, Stažnjevec – Novaki, Beletinec – Sv. Ilija.

Zatvorene su još lokalne ceste Stažnjevec – Željeznica, Donja Voća – Lapornik i Cerje Nebojse – Kapelec.

Istaknimo da je danas od 01:30 sati uspostavljeno redovno stanje obrane od poplava na rijeci Dravi i Muri, dionica  a.33.12. d. i  pripremno stanje obrane od poplava na rijeci Dravi i Muri, dionice a.33.10..

 

Izvor: Foto: Čitateljica

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje