Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Zlatku Orsagu Povelju Gjure Deželića dodijelio glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković

VZMŽ/IGH

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 18. ožujka, u posjetu Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije boravio je glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković.

S predsjednikom VZMŽ Marijem Medvedom i zapovjednikom VZMŽ Mladenom Kanižajem posjetio je dobrovoljna vatrogasna društva u Goričanu, Vulariji, Nedelišću te JVP Čakovec. U Goričanu se raspravljalo o korištenju europskoga novca za izgradnju i rekonstrukciju vatrogasnih domova te druge investicije.

U Društvenome domu u Vulariji Zlatku Orsagu je pak dodijeljena Povelja Gjure Stjepana Deželića. Radi se o najvišem vatrogasnom odlikovanju Hrvatske vatrogasne zajednice, koje je Orsag zavrijedio velikim postignućima na području vatrogastva u Međimurskoj županiji.

– Drago mi je što ovo odličje za životno djelo mogu s ponosom uručiti istaknutomu međimurskom vatrogascu i svomu prijatelju Zlatku Orsagu koji je to definitivno zaslužio. Sjever Hrvatske predstavlja samo srce vatrogastva Republike Hrvatske. Ne zaboravite da se svaki član mora poštovati i cijeniti, a suradnja s općinama biti na visokoj razini. U tome smislu zahvaljujem načelniku Orehovice Franji Bukalu. Svi smo jedna velika obitelj koja radi na zaštiti građana – rekao je Tucaković vidno dirnutomu dobitniku.

– Postoje trenuci u kojima suza pobjegne unatoč svemu – ovo je za mene jedan od takvih. Mislim da je ključno da vatrogastvo ostavimo u dobro osposobljenim mladim rukama, a na tome najviše i radimo. Zahvaljujem na nagradi! – u emotivnome je tonu poručio Zlatko.

Podsjetimo, Orsag je dugogodišnji vatrogasac iz Vularije koji je obnašao dužnosti zapovjednika i predsjednika VZMŽ te lokalnoga DVD-a, dok trenutačno nosi titulu počasnoga predsjednika spomenute Zajednice. Vatrogasni je sudac, a od odlaska predsjednika Općinskog vijeća Orehovice obavlja i dužnosti povezane s tom pozicijom.

Redakcija Regionalnoga tjednika pridružuje se čestitkama na visokome odličju!

Međimurje

U Međimurju sedam novih slučajeva zaraze, udio pozitivnih od testiranih pao na 6,8 posto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 56 uzoraka, od čega je evidentirano 7 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, priopćio je 19. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 56.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih, otpušten je 1 pacijent, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Epidemiološka situacija se i ovoga tjedna popravlja te je udio pozitivnih osoba u broju testiranja pao na 6,8%. 7-dnevna incidencija testiranja PCR metodom je 38, dok je 14-dnevna incidencija 111 oboljelih na 100.000 stanovnika.

Tijekom vikenda nastavlja se cijepljenje građana.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Preloški umirovljenici proslavili 50 i 60 godina braka: “Recept za tako veliki jubilej je unikatan”

Objavljeno:

- dana

Ivan Agnezović

U četvrtak, 17. lipnja, u Muzeju „Croata Insulanus“ u Prelogu održana je svečanost povodom obilježavanja 50 i 60 godina braka umirovljenika s područja Grada Preloga.

Velikih 50 godina braka proslavilo je osam parova, dok su dijamantnih 60 godina proslavila tri bračna para.

Marta i Branko Horvat iz Orehovice, Vera i Pavao Mikec iz Otoka, Marija i Franjo Matić iz Podbresta, Marija i Đuro Matić, Katarina i Vladimir Pavčec iz Preloga, Nada i Antun Mlinarec iz Preloga, Neva i Vinko Filipić iz Preloga te Anica i Stjepan Bahlen također iz Preloga proslavili su 50 godina braka, dok su Marija i Rok Sokač iz Draškovca, Marija i Valent Barić iz Donjeg Pustakovca te Nada i Pavao Kalšan iz Prela proslavili 60 godina braka.

Zdravlja i ljubavi

Program je vodila dopredsjednica Udruge umirovljenika Prelog Antonija Krleža, a svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i župan Međimurske županije Matija Posavec koji su pozdravili sve prisutne, slavljenicima čestitali na lijepim obljetnicama te im zaželjeli puno zdravlja, sreće i ljubavi u narednim godinama.

Župan Posavec istaknuo je dobru suradnju Županije i Udruge umirovljenika te poručio da očekuje istu takvu ili još bolju u vremenu koje slijedi.

– Recept za tako veliki jubilej nije univerzalan, već je unikatan, a glavni sastojci su puno ljubavi, razumijevanja i bezuvjetna podrška. Slavite velike brojke i trebate biti ponosni. Nažalost, koronavirus nas je spriječio da se okupimo i proslavimo u još većem broju, stoga svima želim najviše zdravlja i uživanja s vašim obiteljima, a pogotovo unucima i praunucima – rekla je dopredsjednica Udruge umirovljenika Antonija Krleža.

Uslijedio je zatim prigodni program koji su pripremili članovi Udruge umirovljenika. Prva je nastupala Marija Bermanec sa svojom pjesmom naziva „Jesen“, a potom je plesno-scenska sekcija izvela dramsko-scenski skeč pod nazivom „Priločke su mlade snehe“.

Katarina Herman recitirala je „Hvalospjev ljubavi“, nakon koje su nastupale Ivanka Novak pa Marija Markač sa svojim čestitkama koje su napisale prigodno za slavljenike.

Druženje

Na kraju programa slavljenici su od Udruge dobili darove, a razveselio ih je i župan Posavec sa svojim darovima koje im je uručio.

Uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje uz zakusku, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama.

Organizatorica i koordinatorica proslave je Mateja Balent, a volonteri na ovom okupljanju bili su Olga Hoblaj, Nevenka Kovačić, Štefica Novak, Nina Pilaš i Marija Markač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!