Povežite se s nama

Međimurje

GDCK Čakovec uručio vozilo ravnateljici Centra za pomoć u kući MŽ

Objavljeno:

- dana

Ravnatelj Gradskoga društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj uručio je ključeve vozila vrijednog 144.279 kuna ravnateljici Centra za pomoć u kući Međimurske županije Frani Lani Kanoti.

Vozilo je nabavljeno u sklopu projekta „Centar PrInOS – pružanje inkluzivnih oblika skrbi“, čiji je nositelj GDCK Čakovec, dok su partneri na projektu Centar za pomoć u kući MŽ, Grad Čakovec i Centar za socijalnu skrb Čakovec.

Provedbom projekta „Centar PrInOS“ rekonstruirat će se i dograditi objekt koji će se razviti u centar u okviru kojeg će se na području Međimurske županije pružati nove izvaninstitucionalne usluge usmjerene na beskućnike te starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici.

Jedna od aktivnosti projekta je i nabava triju vozila za obavljanje socijalne usluge pomoći u kući, pri čemu su dva za potrebe GDCK-a i jedno za potrebe Centra za pomoć u kući.

Navedeno vozilo služit će i za prijevoz toplih obroka diljem Međimurja.

Važnost projekta, kojim će se smanjiti broj korisnika institucijskog oblika skrbi, prevenirati institucionalizacija ranjivih skupina, razviti mreža izvaninstitucionalnih usluga i služba podrške u zajednici te unaprijediti socijalna uključenost beskućnika te starijih i nemoćnih osoba, naglasili su i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Međimurje

Mursko Središće: uključite se u programe Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti „Move Week“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Gradom Mursko Središće i gradskom Turističkom zajednicom i ove godine organizira program „Move Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se uključe u brojne sportsko-rekreativne aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu.

Ponedjeljak, 23. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – dvorište Dječjeg vrtića „Maslačak“ od 9 do 19 sati

– Pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici sv. Barbara: potezanje užeta, bacanje kugle, skok u dalj… – kod OŠ Mursko Središće od 18 do 19 sati

Utorak, 24. svibnja:

– Fizička aktivnost u zlatnim godinama – prostori Podružnice umirovljenika u 9 sati

– Joga i tehnike disanja – šetnica sv. Barbare od 18 do 19 sati

Srijeda, 25. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – šetnica sv. Barbare od 9 do 10 sati

– Nordijsko hodanje – ispred Centra za kulturu „Rudar“ od 18.30 do 19.30

Petak, 27. svibnja:

– Biciklijada – ispred zgrade Gradske uprave u 15.30

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Franciska Ćetković na čelu Udruge umirovljenika zamijenila Antuna Golubića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika Grada Čakovca održala je redovnu godišnju skupštinu. Tom je prigodom temeljem odluke Izvršnog odbora za novu predsjednicu potvrđena dosadašnja dopredsjednica Franciska Ćetković, koja je na čelu Udruge zamijenila Antuna Golubića. Funkciju dopredsjednice je preuzela Dragica Dokleja.

Okupljene je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, iskoristila priliku da zahvali na suradnji dosadašnjem vodstvu. Cividini je potvrdila da je svjesna problema s nedostatkom prostora za održavanje aktivnosti te naglasila da se u suradnji s Međimurskom županijom radi na pronalasku adekvatnog rješenja. Cividini je također otkrila da će se Grad Čakovec prijaviti i na novu fazu projekta „Zaželi“, koji uključuje organiziranje pomoći starim i nemoćnim građanima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje