Povežite se s nama

Međimurje

Grad Mursko Središće potpisao ugovore o financiranju s 40-ak udruga

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 7. ožujka, u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održalo se svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama i klubovima s područja Grada Mursko Središće i Međimurske županije.

Navedenom su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Murskog Središća Zvonko Vrtarić te predsjednici i predstavnici udruga i klubova.

– Zahvaljujem se svima vama što svojim aktivnostima i brojnim postignućima u području kulture, sporta, odgoja djece i ostaloga promovirate najsjeverniji grad Republike Hrvatske. Vjerujem da ćete svi kojima su dodijeljena sredstva opravdati svaku kunu koja je uložena u vaš rad – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Grad Mursko Središće iz svoga Proračuna će za udruge i klubove u tekućoj godini izdvojiti 650.500 kuna za tekuće donacije te 288.000 kuna za kapitalne donacije, odnosno ukupno 958.500 kuna.

Grad Mursko Središće iz svog proračuna će za udruge i klubove u 2019. godini izdvojiti 650.500 kuna za tekuće donacije te 288.000 kuna za kapitalne donacije, odnosno ukupno 958.500 kuna

Udruge kojima Grad financira projekte, programe ili manifestacije u ovoj godini su: SRD “Mura” Mursko Središće, NK “Hajduk” Štrukovec, Teniski klub Mursko Središće, SRD “Verk” Križovec, NK “Torpedo” Križovec”, Lovačko društvo “Mursko Središće, Odbojkaški klub “Plavi” Peklenica, USR “Sport za sve” Mursko Središće, Atletski klub Mursko Središće, NK “Rudar” Mursko Središće, Udruga mažoretkinja Mursko Središće, Košarkaški klub “Rudar”, NK “Mura” Hlapičina, Planinarsko društvo “Bundek”, Biciklistički klub “Mura Avantura”, Shotokan karate klub “Muraken”, NK “Plavi” Peklenica, Šahovski klub Mursko Središće, SRD “Karas” Peklenica, Lovačko društvo “Zec”, Moto klub “Miners”, Trkački klub “Rudar”, JJK MS Jiu-Jitsu, Udruga slijepih Međimurske županije, HVIDRA Mursko Središće, Društvo osoba s tjelesnih invaliditetom, Udruga “Kalinka”, KUD “Mura” Mursko Središće, MAlo KAzalište MUrsko Središće, Gradski puhački orkestar, Radioklub Međimurje, Udruga “Međimurski konjari”, Društvo žena Mursko Središće, Zrinska garda, KLA “Povratak” Mursko Središće, Društvo “Naša djeca” Mursko Središće, Serjojnske mame i bebe, UDVDR Mursko Središće, MURID, Udruga za promicanje ljudskih vrijednosti, Podružnica umirovljenika Mursko Središće, Udruga “Međimurski slatkiši” i Udruga “Pomoć neizlječivima”.

U ime udruga na dodjeli sredstava se zahvalila predsjednica Udruge mažoretkinja Mursko Središće Lara Podgorelec, koja je dodala da će se članovi i dalje truditi i raditi te tako opravdati dobivena sredstva.

Međimurje

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” u Društvenom domu u Palovcu.

Predstava će se odigrati u srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 sati.

Predaja o zmaju Pozoju zaintrigirala je i članove teatra.002 i tako je, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, nastala predstava o strašnom biću koje spava, ali se povremeno i budi, ispod Staroga grada. Međutim, to nije samo priča o Pozoju. To je i priča o hrabrom učeniku, Đaku, Grabancijašu koji se usudio suprotstaviti strašnoj zvijeri. Bi li uopće grad, naše Međimurje, postojalo i danas da nije bilo Matije? Spava li Pozoj još uvijek ispod Staroga grada? Pitanje je to koje si postavljamo još i dan danas, a jedan od odgovora svakako ćete saznati pogledate li ovu zanimljivu i neobičnu predstavu.

Legenda o Pozoju teatra002. ispričana je kao pričopredstava s pop-up scenografijom. Predstava kombinira igrano-lutkarsko-glazbenu tehniku i vjerovali ili ne, u njoj se može naći i nešto kemije. Tekst i režiju potpisuje Bruno Kontrec, glazbu Stjepan Horvat i 2cooleles, autor pop-up knjige je Bruno Kontrec, za vizualni identitet zaslužni su Bruno Kontrec i Mario Jakšić koji također i glume u predstavi.

Ulaz je besplatan, a predstava traje 30 minuta i namijenjena je za djecu od 5 godina na dalje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje