Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Novi Marof za rad svojih udruga osigurao gotovo pola milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Grad Novi Marof u ovogodišnjem je proračunu za rad svojih udruga osigurao gotovo pola milijuna kuna, a jedan je od rijetkih koji ne podupire samo udruge s područja grada, već i one koje sa svojim programima djeluju na području Novog Marofa.

Riječ je o udrugama koje nisu dio novomarofske kulturne, vatrogasne i sportske zajednice, a s njihovim je predstavnicima gradonačelnik Siniša Jenkač u utorak potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava.

– Novi Marof posebnu pažnju pridaje udrugama u zdravstvu koje pomažu oboljelima, ali i onima koje vode brigu o potrebitima, posebno o djeci i mladima na koje je Gradska uprava posebno osjetljiva. Takve udruge Grad podupire s maksimalnim iznosima. – Dodijeljena sredstva sasvim će sigurno pomoći našim udrugama, kako s područja Novog Marofa, tako i onima koje djeluju na našem području. Grad Novi Marof redovito prepoznaje njihove potrebe i financijski im potpomaže kako bi kvalitetnije radile, ispunjavale svoje programe i svojim aktivnostima nastavile obogaćivati društveni život Novog Marofa – rekao je gradonačelnik Jenkač te zaključio kako će ova sredstva doprinijeti povećanju kvalitete društvenog života.

Jedna od udruga koja je ostvarila sredstva je i novomarofska Udruga vinogradara i voćara Pinta. Kako je pojasnio potpredsjednik Udruge Mario Šafran, Pinta se uvijek rado uključuje u sve aktivnosti i manifestacije koje Grad i gradska Turistička zajednica provode.

– Svake godine provodimo razne aktivnosti, počevši od Vincekovog, tradicionalne manifestacije na kojoj se okuplja preko 300 ljudi. Sa svojim vinima i pripremom hrane uključujemo se i u Antunovo, svake godine podižemo klopotec, a tu je i nezaobilazno Martinje te ispraćaj Stare godine gdje smo, uz Turističku zajednicu i Grad također prisutni – kazao je Šafran.

Dodijeljena sredstva, Pinta će iskoristiti za promoviranje vinogradarstva i voćarstva te čuvanje tradicije, a Šafran je, zahvalivši Gradu što prepoznaje njihove aktivnosti, poručio kako ih bez ove podrške ne bi mogli održavati.

Dodajmo da je Grad dodijelio sredstva za projekte i programe 33 udruge koje svojim aktivnostima doprinose većoj kvaliteti života na novomarofskom području.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje