FOTOarhiva

Raskrižje Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu crna je točka, odnosno mjesto na kojem se vrlo često događaju prometne nesreće.

Posljednja prometna nesreća dogodila se u četvrtak, 8. kolovoza, u jutarnjim satima. U teškom sudaru ozlijeđeni su sedmomjesečno dijete, 36-godišnjakinja i 70-godišnjakinja.

Naime, u vrijeme kad se nesreća dogodila, semafori su bili u kvaru. Policijski službenik je bio na istom raskrižju, no u trenutku same prometne nesreće nije upravljao prometom na raskrižju, već je prednost prolaska bila uređena postavljenom prometnom signalizacijom.

Već godinama priča se o tome da bi isto raskrižje trebao zamijeniti kružni tok. Član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić u petak je najavio izgradnju rotora na mjestu raskrižja Koprivničke i Međimurske.

– Na državnoj cesti D-2 od Cestice do Ludbrega bit će označeni svi pješački prijelazi. Sve ide svojim tijekom i sredstva su osigurana. U planu je izgradnja rotora na sadašnjem križanju Koprivničke i Međimurske. Taj projekt će financirati Europska unija. Rade se idejna rješenja, skuplja se projektna dokumentacija i vjerujem da će iduće godine krenuti izgradnja tog rotora – zaključio je Leverić.

Komentari

Komentara

loading...