Povežite se s nama

Život i društvo

Gradonačelnik bugarskog Vraca posjetio Slobodnu zonu Varaždin

Objavljeno:

- dana

POSJETI

Za vrijeme svog nedavnog posjeta Varaždinu, gradonačelnik bugarskog Vraca, Kalin Kamenov, obišao je i varaždinsku Slobodnu zonu gdje ga je primio direktor Enriko Parlaj. Gostima iz Bugarske Parlaj je predstavio Slobodnu zonu Varaždin od njena osnivanja do danas kao i postignute rezultate.

O zoni

Samo do kraja 2011. godine ulaganja u zoni su iznosila gotovo 900 milijuna kuna.

Predstavljajući trgovačko društvo Slobodna zona Varaždin d.o.o. Parlaj je istaknuo da je trenutno zaposleno 5 djelatnika te da osim upravljanja zonom, društvo pruža i usluge održavanje cjelokupne zajedničke imovine vlastitom mehanizacijom (zelene površine 15.000 m2, servisne ceste 1,2 km, javna rasvjeta, ograde i prometnica), zatim usluge špedicije za uvoz/izvoz u treće zemlje, vođenje intrastata (sustav prikupljanja podataka o robnoj razmjeni između zemalja članica Europske unije).

Govoreći o razvoju Slobodne zone istaknuta su ulaganja investitora koja su samo do kraja 2011. godine iznosila gotovo 900 milijuna kuna.

Kamenov je upoznat i sa svim tvrtkama koje rade na području Slobodne zone i kojeg su profila. Također, upoznat je i s gospodarstvom Varaždina i Varaždinske županije te pozitivnim učincima koja Slobodna zona ima na gospodarstvo Varaždinske županije.
 

Gradonačelnik Vraca pokazao je veliki interes oko poslovanja u Slobodnoj zoni posebice oko mogućnosti međusobne suradnje. Naime, kako je istaknuo Kamenov, grad Vraca na svom području ima vojarnu koje se planira prenamijeniti za gospodarsku djelatnost. Pozitivna iskustva dobivena u Slobodnoj zoni zasigurno će pomoći u konačnoj realizaciji projekta, zaključio je Kamenov.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje