Povežite se s nama

Međimurje

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek: „Možemo biti ponosni na to kako radimo i kako Prelog danas izgleda“

Objavljeno:

- dana

Središnji program obilježavanja Dana Grada Preloga bila je svečana sjednica Gradskog vijeća, koja je održana proteklog petka, 7. prosinca, u preloškom Domu kulture.

Uz brojne uzvanike u Prelog su stigla i dva ministra, Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, i Gari Cappelli, ministar turizma.

Puno posla

Okupljanje u Domu kulture bila je prilika da se sumira sve učinjeno tijekom 2018. godine.
– Za godinu iza nas može se reći da je ponovno bila uzbudljiva, a sljedeća, s proračunom od gotovo 70 milijuna kuna, bit će još uzbudljivija, dinamičnija, s više posla, s više radnih zadataka za sve zaposlene u gradskoj upravi. Dio novaca koje planiramo u proračunu stiže iz raznih projekata i ne bih bio pošten da osim gradskim zaposlenicima, koji sudjeluju u pisanju i provođenju projekata, ne zahvalim na pomoći svim županijskim i državnim institucijama, a posebno ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta Darku Horvatu.

Turistički ured će na jednome mjestu okupiti sve ono što Prelog i ovaj dio Međimurja nude posjetiteljima

Ministre Horvat, kada vidite kako Prelog danas izgleda, kako radimo i trošimo dodijeljena sredstva, kako izgleda naše gospodarstvo, mislim da ne žalite ni za jednim savjetom ni pomoći našem Gradu Prelogu. Također, Prelog je ponosan što je dio Međimurske županije, županije koja je u mnogim stvarima predvodnik u Republici Hrvatskoj te se nadamo još boljoj suradnji sa županijskom vlasti – rekao je u svom govoru gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Dodijeljena su javna priznanja Grada Preloga za 2018. godinu. Plakete Grada Preloga primili su Slavica Beti iz Preloga, Ljubica Židov iz Cirkovljana, Valent Pigac iz Čukovca, Vladimir Kutnjak iz Preloga i Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog. Grbom Grada Preloga nagrađeni su Božidar Glavina iz Preloga, Josip Kobal iz Draškovca i Marija Hrešć iz Preloga, koja je i uputila riječi zahvale u ime nagrađenih. Uoči svečane sjednice ministar turizma Capelli otvorio je Turistički ured u Prelogu.

– Ova će informativna turistička točka u Prelogu podići turističku ponudu Grada. Želja je na jednome mjestu okupiti sve ono što Prelog i ovaj dio Međimurja nude posjetiteljima – istaknuo je ministar Cappelli.

U prostorima Turističkog ureda moći će se kupiti suveniri i dobiti informacije o smještaju te gastronomskoj i kulturnoj ponudi Preloga i okolice.

I Muzej Croata insulanus uključio se u obilježavanje Dana Grada. Tako su svečano otvorene izložba fotografija Zrinske garde Čakovec i izložba karikatura Ivana Haramije Hansa. Predstavljen je i Vodič kroz stalni postav Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Međimurje

Grad Mursko Središće želi pomoći Općini Narda koja je stradala u poplavama i tornadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Mađarskom dijelu Gradišća uz samu granicu s Austrijom je Općina Narda koja je pobratimljena s Gradom Mursko Središće, a suradnja je na visokom nivou.

Ljudi se međusobno poznaju, razmjenjuju se kulturni, sportski i drugi sadržaji, Grad Mursko Središće pomagao je u očuvanju hrvatske kulture pjesme i plesa te je tako prošle godine izdana pjesmarica starih gradiščanskih pjesama. Grad Mursko Središće također je pomagao kod ponovnog otvaranja dječjeg vrtića na način da je donirao određena sredstva, a gradonačelnik Dražen Srpak se osobno založio kod Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine te su i oni također pomogli u tome.

Dugogodišnje veze i suradnja urodili su i iskrenim prijateljstvima te je stoga čelne ljude Murskog Središća izuzetno pogodilo ovo što im se desilo; poplava i tornado. Gradonačelnik Srpak je razgovarao s načelnicom Općine Narda Kristinom Glavanić te s našim veleposlanikom u Budimpešti Andrlićem u svrhu moguće pomoći pobratimljenoj općini. Načelnica Općine zamolila je gradonačelnika da se još pričeka jer se ionako zbog trenutne kiše i natopljenog terena ne može puno učiniti, a da će se o mogućoj pomoći još ubrzo očitovati, a nakon toga će Grad Mursko Središće u skladu sa svojim mogućnostima isto i učiniti.

Sreća je što nema stradalih, a vjerujemo da će se uz pomoć njihove Županije, Mađarske države, hrvatskog veleposlanstva pa i Grada Mursko Središće stvari brzo dovesti u red.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Nedelišće traju do 22. lipnja, a za zabavu je zadužen Leteći odred

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 6. lipnja, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak predstavio je program Dana Općine, ali i nove prostore Općine.

Općina je prošle godine kupila prostor na adresi Maršala Tita 1 od banke, a sada su tamo smjestili ured Turističke zajednice područja Srce Međimurja, ured gerontodomaćica iz projekta “Zaželi”, ured komunalnog redara te ured uprave komunalnog poduzeća Ned-Kom. Ukupno ulaganje u prostore od 110 metara četvornih iznosi oko 150.000 eura.

Predstavljen je i program Dana Općine Nedelišće koji traje od 6. do 22. lipnja.

Tijekom dolazećeg vikenda održat će se niz događanja; završna svečanost vrtića “Zvončić”, predstavljanje knjige, 40. smotra Međimurske popevke i ribolovni Kup Općine Nedelišće.

Svečana sjednica općinskog Vijeća održat će se u Atonu 13. lipnja od 18 sati.

Vrhunac proslave bit će 15. lipnja povodom blagdana svetog Vida, a najviše toga će se odvijati kod MESAP-a, u dvorištu. Utrka počinje u 9 sati, od 17 sati zabavlja bend “Izgubljeni”, a od 18 sati gleda se Europsko nogometno prvenstvo na kojem Hrvatska igra protiv Španjolske. Od 20 sati na pozornicu će stupiti bend “Dobre vibracije”, a zabavna subota završava koncertom Letećeg odreda od 22 sata.

Donosimo i kompletan program.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje