Povežite se s nama

U fokusu

Hoće li i kada Varaždinska županija dobiti dobro povezani javni prijevoz autobusima?

Objavljeno:

- dana

U sklopu izrade Prometne studije za uspostavu mreže linija javnog županijskog linijskog prijevoza putnika autobusom u Varaždinskoj županiji u Županijskoj palači održana je radionica na koju su bili pozvani načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije, ravnatelji srednjih škola, predstavnici Sveučilišta Sjever, ŽUC-a, PU varaždinske, prijevoznika i članovi županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama predvođeni predsjednikom dr. sc. Zvonimirom Sabatijem.

Pozdravivši okupljene, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak podsjetio je kako su odmah na početku mandata formirali Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije koji daje prijedloge i rješenja za sve ono što se smatra da je kritično u prometu, a uz to već dvije godine promišlja se i o javnom linijskom prometu.

– Prvi cilj bio nam je izvršenje Plana razvoja u kojem navodimo sve bitne nam investicije i projekte, od zdravstva, obrazovanja, turizma, prometa i ostale infrastrukture. Vjerujem da smo na dobrom putu. Kako se jedan dio tih investicija već realizirao, drugi su u realizaciji, a treći se projektiraju, sada se možemo kvalitetnije posvetiti javnom linijskom prijevozu. Iz tog razloga organiziran je ovaj sastanak sa svima vama koji ste u doticaju s javnim linijskim prijevozom kako bi zajedničkim snagama pronašli najbolje rješenje, a sve s ciljem povećanja sigurnosti u prometu – rekao je, između ostalog, župan Stričak.

Pročelnik Darko Majhen pozdravio je okupljene u ime Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove koji je između ostalog zadužen i za poslove prometa u Varaždinskoj županiji.

– Cilj nam je napraviti jednu dobru interakciju svih dionika vezanih uz promet Varaždinske županije kako bi sustav županijskog autobusnog prijevoza bio što bolji jer odlike kvalitetnog i učinkovitog javnog prijevoza su povećanje sigurnosti i mobilnosti uz smanjenje zagađenja okoliša. Iako je ovo prva takva radionica, nije posljednja, stoga sam uvjeren kako ćemo zajedničkim naporima pronaći kvalitetna rješenja za naše sugrađane – rekao je pročelnik Majhen.

Izrađivač studije je Odjel za logistiku i održivu mobilnost Sveučilišta Sjever, koji ima veliko iskustvo u izradi studija razvoja održivih prometnih rješenja, pa tako i unapređenja sustava javnog prijevoza putnika.

Tako je Ante Klečina sa Sveučilišta Sjever, koji je s pročelnikom Odsjeka za logistiku i mobilnost izv. prof. dr. sc. Predragom Brlekom predstavio stanje u sustavu županijskog linijskog prijevoza putnika u Varaždinskoj županiji, istaknuo kako će novi sustav biti izrađen na principu integriranog taktnog voznog reda koji će omogućiti veliki broj veza u sustavu te će građani na taj način moći ostvariti znatno veće mogućnosti putovanja nego do sada.

– To praktično znači da će se uz jedno do dva presjedanja između lokalnih linija u ključnim čvorovima, moći ostvariti putovanje na gotovo bilo kojoj relaciji na području županije, i to u pravilnim razmacima, npr. svakih 120 minuta ili svakih 60 minuta, tijekom cijelog dana – objasnio je Klečina te pozvao širu javnost da se u izradu studije uključe i putem anketnog upitnika koji će izrađivačima pomoći u pronalasku kvalitetnih rješenja.

Anketu je moguće ispuniti do 19. siječnja 2024. godine. Link na anketu: https://forms.gle/1M9xrYtbYU1XVeS77

U fokusu

FOTO Radovi u punom jeku, voda će se u jezero Trakošćan početi puštati već u svibnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Trakošćansko jezero uskoro bi napokon trebalo dobiti stari sjaj. Direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu Milan Rezo rekao nam je da su se radovi intenzivirali i maksimalno se koriste povoljni vremenski uvjeti. Radi se i po 12 sati dnevno, svaki dan, uključujući subote i nedjelje.

Radnici s bagerima, kamionima i ostalim radnim strojevima na jezeru u Trakošćanu nisu bili samo u dane uskrsnih blagdana i na Cvjetnu nedjelju.

Radovi na jezeru traju više od 30 dana, a nataloženi sediment koji se prikuplja odvozi se na dva i pol kilometra udaljenu deponiju. Bez obzira na blagdane, praznike i vremenske uvjete izvađen je sav sediment iz prvog dijela jezera. Prema sadašnjem planu voda bi se mogla puštati u taj prvi dio jezera već s prvim danima svibnja, otkriva nam Milan Rezo.

– Do današnjeg dana izvađeno je približno 60 tisuća kubika sedimenta, što bi značilo da se dnevno iskopa i odveze oko dvije tisuće kubika. Paralelno s vađenjem sedimenta pokrenuli smo i projekt i odabrali najpovoljnijeg projektanta za projektiranje i sanaciju erozija. Na lijevoj obali će se obaviti sanacija u dužini od 120 metara i taj dio ćemo urediti kamenim oblogom s kamenim nabačajem. Na desnoj obali, gdje je bilo takozvano bivše kupalište, uredit ćemo 100 metara uz potporni zid pomoću gabionskih zidova na visinu od metar i pol – objašnjava nam Milan Rezo.

Nakon završetka vađenja sedimenta na prvom jezeru, servisni, odnosno gradilišni putevi povlače se dalje, na druge dijelove jezera, a po potrebi će se ugraditi i kameni materijal.

– Kada povučemo sve servisne, odnosno gradilišne puteve, i to očekujemo oko 1. svibnja, onda krećemo s puštanjem vode unutar tog prvog dijela i paralelno s prestankom ispumpavanja, što bi značilo da će voda slobodno kroz temeljni ispust istjecati u rijeku Bednju – kaže Rezo.

Podsjetimo da su Hrvatske vode nakon završetka pripremnih radova uređenja deponije i gradilišnih puteva, 26. veljače krenule s nastavkom čišćenja jezera Trakošćan od nataloženog sedimenta. Podsjetimo i da je i nedavna obilna kiša zakomplicirala tijek radova, ali sve se uspjelo nadoknaditi..

Prema potpisanom ugovoru Hidroing d.d. se obvezao da će radove završiti do kraja lipnja uz povoljno vremenske uvjete. Nakon završetka radova vađenja sedimenta iz jezera, Hrvatske vode su se odvezale urediti obalu uz samo jezero. U međuvremenu će se obaviti sanacija erozija i klizišta.

Za sanaciju erozija Hrvatske vode osigurale su dodatna sredstva.

– Vrijednost investicija uređenja ovih pokosa koji su nastali erozijom je 500 tisuća eura i taj iznos se ne odnosi na onaj iznos koji je ugovoren za čišćenje jezera. Sanaciju Hrvatske vode financiraju kroz svoje preventivne, redovne i izvanredne mjere održavanja od poplava – objasnio nam je Rezo.

Što se tiče kompletnih radova i puštanja vode u jezero, s obzirom na sušni period u srpnju i kolovozu, za očekivati je da će se jezero do kraja popuniti u jesenskim i zimskim mjesecima.

Nastavite čitati

U fokusu

HSRM: Srijeda kao datum izbora onemogućava radnicima koji rade u inozemstvu njihovo pravo glasanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski sindikat radnika migranata (HSRM) poslao je priopćenje medijima, a kojim upozoravaju na to zašto je 17. travnja, srijeda, loš datum za parlamentarne izbore.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Poštovani, predsjednikov datum izbora koji će se održati 17. travnja 2023 godine ONEMOGUĆAVA se SVIM NAŠIM HRVATSKIM RADNICIMA sa zaposlenjem u inozemstvu njihovo pravo glasanja!

Dnevni migranti RH koji imaju zaposlenje u nama susjednim zemljama te njihov svakodnevni poziv za radno mjesto koje započinje u 05:00 sve do 19:00 ne pruža im izvršenje građanske dužnosti.

Tjedni migranti:
Njihovo udaljenje od samog mjesta boravka u inozemnim zemljama je čak i do 300 km gdje su u nemogućnosti povratka do 19:00 sati na izborna mjesta u hrvatskim konzulatima.

Također svi vozači kamiona koji su na svojim rutama vožnje kao i ujedno njegovateljice koje su na 24-satnoj njezi kao i svi ostali naši radnici migranti spriječeni su pozivu obavljanja građanske dužnosti koji im je izborom datuma glasanja oduzeto pravo.

Svi naši građani izuzeti su protiv ne svoje volje, ne izvršavanju prava glasanja.

HSRM se prošle godine obratio predsjedniku RH i predsjedniku Vlade uzevši u obzir također sve ministre gdje nismo dobili nijedan odgovor na naše apele i ponovno se potvrdilo da smo građani drugog reda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje