Povežite se s nama

U fokusu

Hrvatske vode zasad šute što će se dalje događati s projektom izmuljivanja jezera u Trakošćanu

Objavljeno:

- dana

Do kraja veljače vrijedio je ugovor Hrvatskih voda s izvođačem radova za izmuljivanje jezera u Trakošćanu.

To je za Regionalni tjednik 8. veljače potvrdio generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Iznos koji je tada bio dogovoren iznosio je gotovo 19 milijuna kuna s PDV-om. Postalo je jasno da radovi kasne i to zbog niza faktora.

>>Direktor Hrvatskih voda o trakošćanskom jezeru: Možda će radovi nešto i kasniti, ali moramo dovršiti taj projekt

Ipak, što će biti dalje ne znamo.

Naime, prema pisanjima nekih medija ugovor je produžen, a iznos za čišćenje još povećan, ali mi potvrdu Hrvatskih voda nismo dobili. I mediji ovu informaciju nisu dobili od investitora, odnosno Hrvatskih voda.

Prvi upit Hrvatskim voda o novom ugovoru za izmuljivanje jezera u Trakošćanu poslali smo 28. veljače. Nismo dobili nikakav odgovor. Telefonski smo pokušali doći do ljudi u glasnogovorništvu Hrvatski voda, ali nam je rečeno da nas taj dan baš nemaju kome tamo spojiti.

Novi upit, s istim pitanjima, ponovno smo emailom poslali Hrvatskim vodama 6. ožujka. Do danas također nismo dobili nikakav odgovor.

Od početka pratimo projekt čišćenja jezera u Trakošćanu te su nam iz Hrvatskih voda redovito odgovarali na naše upite kako ono napreduje, pa se samo možemo zapitati zašto nema nikakvih službenih informacija o ovom projektu koji je u fokusu javnosti na sjeveru Hrvatske.

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje