„Biti ništa“, „Otporan na metke“, „Ona je rijeka“, „Baš sam lud“, „Božićna“, „Grad bez tebe“… samo su neki od singlova prepoznatljivoga čakovečko-varaždinskog benda Genova, koji publici nudi nadahnute audiovizualne kombinacije brojnih stilova, od rocka i popa do jazza i funka.

Sedmeročlani sastav djeluje od 2012. godine. Dodatnu prepoznatljivost na pozornici osigurava bendovska suradnja dvaju glavnih vokala, Hrvoja Krištofića i Gabriele Hrženjak. Osim njih, u bendu su i Matija Turk (klavijature), Dino Blažeka (bas gitara), Alen Horvat i Bruno Damjan (gitare) te Emil Kranjčić (bubnjevi).

Vrhunac prve faze stvaralaštva obilježili su izdavanjem debitantskog albuma jednostavnog naziva „Genova“, koji su izdali pod okriljem diskografske kuće Aquarius records, prethodno pobijedivši na prvom demo-festivalu na kojem su nastupili. Petu godinu djelovanja obilježio pak je ugovor s diskografskom kućom Croatia records. Prošle godine, u suradnji sa Zoranom Predinom i Matijom Dedićem, izdali su još uvijek aktualni singl „Baš sam lud“.

Glasovne mogućnosti

– Sa singlom „Baš sam lud“ prošli smo, i trebali nastupiti, na Zagrebačkom festivalu, no na kraju tamo nismo predstavili pjesmu jer su Matija Dedić i Zoran Predin bili spriječeni. Trenutno radimo na drugom albumu, koji će vjerojatno izaći iduće godine, i to ne u fizičkom obliku, kao CD, već u digitalnome. Nakon izlaska albuma uslijedit će, naravno, promocija. Do kraja godine ćemo, nadam se, izdati i jedan ili dva singla, za koje će, naravno, biti snimljeni i spotovi. Neke od novih pjesama kao glavni vokal će preuzeti Gabriela. I dalje ćemo razvijati muško-žensku kombinaciju po kojoj smo poznati, no smatram da ona i na taj način zavređuje pokazati svoje glasovne mogućnosti – kaže Hrvoje Krištofić-Žikac, frontmen te glavni autor tekstova i glazbe u sastavu.

Baš sam lud

Povodom izdavanja zadnjeg singla, „Baš sam lud“ članovi Genove pokrenuli su istoimenu kampanju na društvenim mrežama. Ideja kampanje bila je, kako kaže Hrvoje, „dodati malo boje i pozitivnog razmišljanja u ova tmurna vremena“. Bend je od obožavatelja zatražio da predstave neke od svojih najluđih i najotkačenijih životnih trenutaka. Podržali su ih, između ostalih, Mirko Fodor i Andro Tomović, Zsa Zsa, Filip Šovagović, Roko Leni Ukić, Scifidelity Orchestra, Igor Baksa, Ema Kovač te Žanamari Perčić (Lalić).

– U kampanji „Baš sam lud“ htjeli smo da ljudi pokažu kada su i kako proživjeli najspontanije trenutke. Mislim da je inicijativa uspjela i da smo pokazali da itekako još uvijek ima vedrine među svima, samo ponekad ljude valja podsjetiti na to. U bližoj budućnosti pokušat ćemo se fokusirati na klupske svirke u kombinaciji s bendom Gretta, u kojem bubnjeve svira Čakovčanin Robert Modlic. U međuvremenu i dalje stavljamo ideje na hrpu – kaže Krištofić.

Potražite Genovu na video servisu YouTube i poslušajte predivne eklektične skladbe čakovečko-varaždinskog benda!

Komentari

Komentara

loading...