Povežite se s nama

Život i društvo

Humanitarna vožnja božićnim vlakom Tin-express: Djed Božićnjak i vilenjaci dijelit će poklone mališanima

Objavljeno:

- dana

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Hrvatske željeznice Putnički prijevoz organiziraju humanitarnu vožnju vlakom koju daruju djeci s invaliditetom i djeci bez roditelja i roditeljske skrbi. Ove godine vožnje Tin-expressa organizirane su u svim većim gradovima pa tako i u Varaždinu.

Naime, u organizaciju su uključene Udruga distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, Udruga za autizam Pogled, Udruga ZIPKA koja okuplja udomitelje djece i mladih Varaždinske županije, Udruga gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije te Udruga savjetovalište „Uz tebe sam“, čiji će najmlađi članovi sudjelovati u vožnji vlakom.

Vožnja će se održati u subotu, 3. prosinca, u 17.06 na relaciji Varaždin – Novi Marof – Varaždin, a u vlaku se očekuje 200-tinjak djece s roditeljima i voditeljima. Organiziran je i prigodni program, a djecu će dočekati Djed Božićnjak s vilenjacima. Darove za djecu osigurali su HŽ Putnički prijevoz, Grad Varaždin i King ICT. Vožnja traje oko sat vremena.

Život i društvo

U Poduzetničkoj zoni Kneginec gradi se kanalizacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Poduzetničke zone Kneginec, sjeveroistočni dio, gdje su svoja zemljišta kupili novi investitori, temeljem zahtjeva Općine Gornji Kneginec ugovorena je izgradnja fekalne kanalizacije vrijednosti 2,6 milijuna kuna.

Investiciju provodi VARKOM kao pružatelj javne vodne usluge, radove sufinanciraju Hrvatske vode, a posao je na javnom natječaju izborila tvrtka Vodogradnja iz Varaždina.

Radovi obuhvaćaju izgradnju 650 metara fekalne kanalizacije promjera cijevi 300 mm te izgradnju prepumpne stanice. Uz navedeno izvesti će se i kanalizacijski priključci na parcele za nove poslovne subjekte, a rok za stavljanje kanalizacijske mreže u funkciju je do kraja ljeta.

Nastavite čitati

Život i društvo

Preminula je glumica Smiljka Bencet Jagarić, mogima poznata kao Regica iz Gruntovčana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini.

Završila je u zagrebačkoj bolnici Rebro na hitnoj jer joj je pozlilo. Iznenada joj se pogoršalo, rekao nam je Nino Matijašec, nećak Smiljke Bencet, piše 24sata.hr.

Da nas je napustila omiljena Regica iz Gruntovčana potvrdili su i iz HDDU-a.

U karijeri je odigrala 131 ulogu u više od 3000 predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog, a od televizijskih uloga najpoznatije su one u Gruntovčanima i Mejašima, koja su joj obilježile karijeru. Do uloge Regice došla je igrom slučaja. Trebala ju je igrati Nela Eržišnik, no ona se razboljela i njezini prijatelji Šermentovi sjetili su se Smiljke Bencet-Jagarić. Nazvali su je u 23 sata i na suprugov nagovor, prihvatila je ulogu.

Posjetimo Smiljka Bencet – Jagarić, poznatija kao Regica iz Gruntovčana 8. rujna 2021. godine dobila je svoju ploču u varaždinskoj „Walk of Fame“ u Uskoj ulici.

>> FOTO Smiljka Bencet – Jagarić, popularna Regica dobila svoju ploču u Uskoj ulici

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje