Povežite se s nama

Međimurje

Humanitarnom igrom pomažu oboljeloj djeci

Objavljeno:

- dana

POMAGANJE

Na minigolf terenima u sklopu čakovečkih Gradskih bazena 13. svibnja okupili su se mali i veliki ljubitelji golfa.

Članovi Lions kluba “Zrinski” iz Čakovca osmislili su jednostavnija pravila igre, tako da su svi uzrasti mogli sudjelovati u humanitarnoj akciji pod nazivom “Pogled na golf”. Sredstva prikupljena od uplaćenih kotizacija i donacija namijenjena su Udruzi “Pogled” iz Nedelišća, koja okuplja više od stotinu članova, a među njima je najviše djece s raznim poremećajima iz spektra autizma.

Prikupili sredstva

– U akciji je sudjelovalo ravno stotinu sudionika, a prikupljeno je 5.100 kuna. Sredstva su namijenjena za nabavu didaktičke opreme i materijala Udruge “Pogled” – rekao je član čakovečkog Lionsa Miodrag Novosel, koji je kao inicijator akcije osmislio pravila igre za ovaj humanitarni golf, tako da se u čari igre mogu upustiti svi bez obzira na iskustvo, prethodno znanje i dob. Predsjednica “Zrinskih Lionsa” Miljenka Toplek kaže da udruga niz godina organizira humanitarne akcije, pa su odlučili osmisliti novi projekt “Pogled na golf”. Sudionici su sa što manje pokušaja, kroz 18 igračkih polja, trebali ugurati lopticu u rupu. Sami su bilježili svoje bodove i na kraju ih prijavili, no nije bilo proglašenja pobjednika, ali se vodi statistika radi budućih sličnih akcija.

Udruga “Pogled” iz Nedelišća okuplja 140-ero djece, od kojih je 85 posto s nekim poremećajem iz spektra autizma

U akciju su se uključili i studenti Međimurskog veleučilišta u sklopu svoje stručne prakse kolegija Menadžmenta turizma i sporta. Kako bi događaj privukao što više sudionika organiziran je nastup raznih dječjih plesnih skupina. Oni su svojim atraktivnim nastupima dodatno zabavili male i one malo starije Međimurce koji su svoj vikend odlučili provesti na zelenim minigolf terenima. U tom su dijelu organizaciju akcije pomogli i članovi Udruge “Pogled”. Njihov voditelj Dalibor Kuhta istaknuo je da Udruga broji 140-ero djece, od kojih je 85 posto s autizmom.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!