Koronavirus nije zaobišao ni Grad Prelog.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, pozitivan je na koronavirus.

– Unatoč svim mjerama opreza i praktički stalno nošenje maski u svim kontaktima, virus me nije zaobišao. Nije lako ni ugodno ni za mene ni za moju obitelj, u kojoj ima i starijih i bolesnih članova obitelji. Nastojat ću biti maksimalno discipliniran, kako bih se što prije vratio svojim obavezama. Unaprijed se ispričavam svima koji će možda zbog mene također biti pozitivni ili završiti u samoizolaciji – ističe gradonačelnik Kolarek.

Uprava Grada Preloga nastavlja s uobičajenim radom. Za 26. studenoga najavljena je sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga, a pred Gradom Prelogom je uskoro i proslava Dana Grada Preloga, 6. prosinca. S obzirom na epidemiološku situaciju koja se mijenja uz dana u dan, ove će godine proslava Dana Grada Preloga proteći uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te u bitno skromnijem izdanju. Ovogodišnji Gospodarski forum, koji se tradicionalno trebao održati posljednjeg petka u mjesecu studenom, se odgađa te će se održati čim se steknu uvjeti za organizaciju takvog događanja.

Iz Grada Preloga upućuju poziv svim svojim stanovnicima da poštuju i slijede sve upute koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-a 19. Kao što se gotovo svakodnevno ističe, pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručuju iz Grada Preloga.

Komentari

Komentara