Povežite se s nama

U fokusu

Igrec-šport pred stečajem? Zaposlenih nemaju, a Fina utvrdila dug od 18.000 kuna

Objavljeno:

- dana

FINA PREDALA ZAHTJEV

Financijska agencija je Trgovačkom sudu u Varaždinu podnijela zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka za tvrtku Igrec-šport sa sjedištem u Zagrebačkoj 93 u Varaždinu.

– Na dan 24. ožujka dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 18.661 kunu, u što je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima – naveli su u zahtjevu.

Napomenuli su dužnik, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, nema zaposlenih, a da ne raspolažu ni s drugim podacima o imovini.

Igrec-šport je registriran za ugostiteljstvo, šport, turizam i vanjsku trgovinu, a u Zagrebačkoj ulici imaju teniske terene.

Upravo zbog tih terena vodio se dugogodišnji spor između te tvrtke i Grada Varaždina, no Visoki trgovački sud RH je lani donio presudu kojom je potvrdio da je zemljište na kojem su teniski tereni u vlasništvu Grada Varaždina.

  

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati