Povežite se s nama

U fokusu

Igrec-šport pred stečajem? Zaposlenih nemaju, a Fina utvrdila dug od 18.000 kuna

Objavljeno:

- dana

FINA PREDALA ZAHTJEV

Financijska agencija je Trgovačkom sudu u Varaždinu podnijela zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka za tvrtku Igrec-šport sa sjedištem u Zagrebačkoj 93 u Varaždinu.

– Na dan 24. ožujka dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 18.661 kunu, u što je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima – naveli su u zahtjevu.

Napomenuli su dužnik, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, nema zaposlenih, a da ne raspolažu ni s drugim podacima o imovini.

Igrec-šport je registriran za ugostiteljstvo, šport, turizam i vanjsku trgovinu, a u Zagrebačkoj ulici imaju teniske terene.

Upravo zbog tih terena vodio se dugogodišnji spor između te tvrtke i Grada Varaždina, no Visoki trgovački sud RH je lani donio presudu kojom je potvrdio da je zemljište na kojem su teniski tereni u vlasništvu Grada Varaždina.

  

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Izgleda da za oko 60 % rastu plaće premijeru, ministrima, saborskim zastupnicima…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je dugo odgađao nepopularni potez, premijer Andrej Plenković je odlučio snažno podići plaće ministrima, saborskim zastupnicima, državnim tajnicima, ustavnim sucima, ali i svim ostalim državnim dužnosnicima, javljaju 24sata.

Kako neslužbeno doznaju iz vlade, najrealnija i najvjerojatnija opcija je dizanje osnovice za izračun plaća čak 83 %. Prema računici portala, to bi značilo povećanje neto plaće od 60-ak posto za najviše državne dužnosnike.

U 24sata su izračunali da porast osnovice donosi Plenkoviću rast plaće za oko 2000 eura u neto iznosu.

Plaća premijera Andreja Plenkovića trenutno je 4646 eura bruto mjesečno. To je veća plaća nego premijera Srbije, Crne Gore, BIH, Slovenije, Albanije i Slovačke. Slična je kao plaća premijera Poljske te puno manja nego premijera Mađarske, Češke i Estonije.

S prosječnom plaćom između 3500 i 4000 eura bruto ministri u Hrvatskoj imaju oko 2.2 puta veću plaću od prosječne državne plaće, piše index.hr. Plaća im je veća nego kolegama u Sloveniji u apsolutnom iznosu i relativno je veća u odnosu na prosječnu plaću u državi, 2.2 puta u odnosu na slovenskih 1.6 puta.

Nastavite čitati

U fokusu

Najviše radnika u godinu dana izgubili su Hrvatska pošta, Kaufland i Boxmark

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Broj zaposlenih u Hrvatskoj već godinama kontinuirano raste, a posebno je to izraženo lani i ove godine.

No, ima tvrtki koje su prošle godine zabilježile osjetniji pad broj zaposlenih, iz različitih razloga. Podaci Financijske agencije otkrivaju kako je najviše radnika izgubila Hrvatska pošta, koja je lani ostala bez čak 426 ljudi, piše Danica.

U skupini najvećih hrvatskih tvrtki po prihodima, značajno manje zaposlenih nego prethodne godine bilježe i Kaufland (268), Boxmark (250) te Kraš (166).

Među 10 velikih tvrtki koje su izgubile najviše zaposlenih, najveću prosječnu neto plaću isplaćivali su lani INA i Telemach (po 1840 eura), a slijede samoborska Klimaoprema (1730), Kaufland (1390) i Hrvatske šume (1130).

Istodobno, najmanju plaću u toj skupini isplaćivao je Kraš, tek 970 eura neto mjesečno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje