Povežite se s nama

Međimurje

Ispričajte svoju ljetnu priču i osvojite nagrade na natječaju Udruge „Mlada pera“

Objavljeno:

- dana

Taman kad je završio natječaj „Nikad ne bi pogodio!“, pred srednjoškolcima je novi izazov u organizaciji članova Udruge „Mlada pera“.

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natječaj „Ljetni dnevnik, ali na moj način“ te da pošalju svoj ljetni dnevnik o aktivnostima, događajima, razmišljanjima, sanjarenjima, putopise, recenzije koncerata, izložaba, a koji će biti objavljivani na portalu „Top generacija“.

– Nećemo ocjenjivati tko je ljepše proveo ljeto, nego tko je kreativnije opisao provođenje ljeta. A naravno, i čitatelji će biti suci, jer će svojim komentarima doprinijeti izboru najzanimljivijeg rada, jer tko je preko svog ljetnog dnevnika više potaknuo kritički način razmišljanja, potaknuo na iznošenje primjedaba i prijedloga, taj je korak bliže nagradi – poručuju iz Udruge „Mlada pera“.

Ljetni dnevnik može biti ilustriran vlastitim fotografijama i ilustracijama.

Na natječaju mogu sudjelovati svi srednjoškolci iz Hrvatske. U izbor ulaze radovi pristigli na natječaj do 15. listopada te nema ograničenog broja radova po autoru. U žiriju se nalaze članovi Udruge „Mlada pera“.

Radovi se šalju obavezno elektroničkom poštom u .doc ili .docx formatu na e-mail adresu [email protected] uz obavezan predmet: Za natječaj „Ljetni dnevnik, ali na moj način“. Uz radove je potrebno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Isprintanu i od strane roditelja potpisano suglasnost potrebno je poslati na adresu Udruga „Mlada pera“, Travnik 14, 40 000 Čakovec ili na e-mail adresu [email protected]. Punoljetni učenici mogu sami popuniti i potpisati suglasnost.

Predviđene su i novčane nagrade. Najbolji rad dobit će 1000 kuna, Zlatno pero te primjerak Zbornika. Drugoplasirani dobiva 700 kuna, Srebrno pero i Zbornik, a trećeplasirani 400 kuna,

Brončano pero i Zbornik.

Međimurje

FOTO Kamp plivanja okupio više od 150 djece na vanjskim i unutarnjim čakovečkim bazenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponedjeljka, 27. lipnja, pa sve do, 2. rujna, osnovnoškolci s područja Čakovca i Međimurja imaju mogućnost uključiti se u 18. zaredom serijal ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Zajednica sportskih udruga Čakovca uz pokroviteljstvo Grada Čakovca organizira ljetne sportske aktivnosti za djecu, te ih očekuju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Prvog tjedna najposjećeniji je bio kamp plivanja koji je na unutarnjim i vanjskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu okupio više od 150 djece. Uz vodstvo čak 13 stručnih trenera na čelu s predsjednikom Čakovečkoga plivačkog kluba Goranom Kolarićem, radili su podijeljeni u skupine, od plivača početnika do vrsnih plivača, a posljednjeg dana kampa, uz učenje kroz druženje i igru, odmjerili su snage te dokazali svoje plivačke vještine.

Pritom ih je pozdravila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, čestitala im na uspješno odrađenom kampu i pozvala da se pridruže svim sportskim aktivnostima koje su za njih organizirane tijekom ljetnih mjeseci.

Cijene su kampova nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Drugog tjedna sportskih kampova u Čakovcu osnovnoškolci se mogu uključiti u kickboxing, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dvadeset izlagača na sajmu domaćih proizvoda u M. Središću, ŠN ‘Rudar’ pobjednik Murske alke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu svima dobro poznate manifestacije “Ljeto uz Muru” u Murskom Središću, u subotu, 2. srpnja, održao se tradicionalni sajam domaćih proizvoda.

Ove se godine okupilo dvadeset ponosnih izlagača iz Međmurja i Podravine, a u njihovim su proizvodima uživali mnogobrojni posjetitelji. Sve je izlagače obišao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Istovremeno sa sajmom domaćih proizvoda održala se tradicionalna manifestacija Murska alka u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće.

Ovo zabavno natjecanje pratila je mnogobrojna publika, a pobjedu je ovaj put odnijela Škola nogometa “Rudar”. Drugo je mjesto pripalo muškoj ekipi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Peklenice, a brončani je Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća.

– Čestitamo svima na plasmanu, kao i svima onima koji su sudjelovali i dobro se zabavili! – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje