Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 22 godine zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Radi se o slučaju iz članka na linku ispod.

>> Preminuo mladić (18) koji je teško opečen u eksploziji autolimarske radione kod Ludbrega

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. veljače 2019. u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu, na način da je postavio vozilo iznad servisne jame i uputio svojeg 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno.

Prilikom skidanja spremnika preostala količina benzina istjecala je iz spremnika i padala na uključenu žarulju koja nije bila zaštićena poklopcem, zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami, a 19-godišnjak je pritom zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova, uslijed kojih je preminuo 8. ožujka 2019. – objavio je DORH.

Komentari

Komentara