Povežite se s nama

Međimurje

Ivanovec: Ivici Štefiću titula najribiča s ulovom od 1.616 grama

Objavljeno:

- dana

Povodom Dana Međimurske županije, Međunarodnog praznika rada i 22. obljetnice VRO “Bljesak”, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije tradicionalno, već 18. godinu, organizira ribičko natjecanje hrvatskih branitelja u lovu udicom na plovak.

Ovogodišnje natjecanje održano je u Ivanovcu na ribnjaku ŠRD-a “Linjak”. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Pribislavec, a u organizaciji ogranka UDVDR-a Pribislavec. Na Sektoru A slavio je Ivica Štefić, koji je ujedno s ulovom od 1.616 grama proglašen najribičem. Drugi je bio Mladen Tkalec, a treći Nenad Novak. U Sektoru B najbolji je bio Marjan Rožman. Iza njega plasirali su se Damir Hajdinjak i Josip Cerković. U Sektoru C prvi je bio Marjan Krnjak, drugi Damir Gavez, a treći Vladimir Špiranec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje