U subotu, 8. lipnja, na području LAG-a „Mura-Drava“ održana je još jedna manifestacija „Jeden grunt“. Ovoga puta manifestacija se održala u voćnjaku „Škrinjica zdravlja“ obiteljskog gospodarstva Deana Hunjadija iz Svete Marije.

Na manifestaciji su sudjelovali OPG Hunjadi, OPG Zadravec iz Oporovca, Holera, OPG Dominić iz Goričana, OPG Mustač iz Donjeg Mihaljevca , Udruga pčelara „Nektar“ iz Preloga kao i umjetnica Nada Gorupić.

Kućni sajam „Jeden grunt“ održan je u prirodnom ambijentu voćnjaka, uz bogat popratni sadržaj. Ponuda sajma obogaćena je pečenjem kruha s domaćim brašnom u krušnoj peći. Posjetitelji su mogli probati miješane napitka s kozjom sirutkom, medenjake, kiflice od aronije, palačinke od brašna koštica, kukuruzni kruh…

Djeca su posebno uživala u voćnjaku, a pripremljena je i radionica „Izrade nastambi za kukce“, šator, „Staza zdravlja“ za bosonogo hodanje i radionica „Pomazi meee“.

– Važno nam je da ljudi upoznaju naš način proizvodnje i naše proizvode. Dakle, njegujemo izravan odnos sa svakim pojedinim kupcem – naglasio je domaćin Dean Hunjadi.

Komentari

Komentara