Povežite se s nama

Život i društvo

Jedinstvo vjerskih, kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja

Objavljeno:

- dana

RAZNOVRSNOST

Dani ludbreške Svete Nedjelje i ove godine donose razne vjerske, kulturne, zabavne i sportske sadržaje. Manifestacija će trajati od 29. kolovoza do 6. rujna, a u tom će razdoblju Ludbreg postati okupljalište vjernika i brojnih vjerskih zajednica. 

Prvi će dan manifestacije obilježiti Hodočasnički dan mladih, a 30. će kolovoza u Ludbreg hodočastiti bolesnici, karitativni djelatnici, medicinsko osoblje i molitvene skupine. 3. rujna hodočastit će vjeroučenici i ministranti, 4. rujna Policija, djelatnici Crvenog križa i susjedne župe, a 5. rujna župe iz čitave Hrvatske, Slovenije i Mađarske. 
Na samu će Svetu Nedjelju, 6. rujna, procesija hodočasnika, svećenika i biskupa u 10.30 sati krenuti od župne crkve prema Zavjetnoj kapeli gdje će misu predvoditi porečko-pulski biskup msgr. Dražen Kutleša.

Za svakoga ponešto

Iz raznovrsnog programa valja izdvojiti promociju knjige “Hommage Sigecu” mr. sc. Franje Križanića, koja će se održati u vijećnici POU Ludbreg 2. rujna u 18 sati. U sklopu manifestacije održat će se i tri atraktivna koncerta u centralnom šatoru kod dvorca Batthyany. Grupa Vatra nastupit će 3. rujna, Gazde 4. rujna, a 5. rujna će koncert održati Ivan Zak. Koncerti će se održavati s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan. 

23. Ludbreški sejem otvara se 3. rujna, a prvi će put posjetitelji moći razgledati i izložbu stoke i malih životinja ludbreškog kraja, koja će se održati 5. rujna na livadi u Ulici Rudolfa Fizira.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje