Povežite se s nama

Međimurje

Još samo danas: MURID-ova dobrotvorna tombola “Budi sretna priča jednog medvjedića”

Objavljeno:

- dana

Tijekom ovogodišnjeg Porcijunkulova Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu organizira dobrotvornu tombolu.

Akcija nosi ime “Budi sretna priča jednog medvjedića”. Za cijenu od 10 kuna do kraja manifestacije na MURID-ovu štandu moći ćete kupiti tombolu, pri čemu je svaka dobitna, te izabrati plišanu igračku koju želite.

Suradnja

– Akcija je uspješna, preciznije brojke znat ćemo nakon završetka, no dosad smo već sigurno podijelili oko 650 igračaka. Djeca i roditelji jako dobro reagiraju, drago mi je što smo uspjeli razveseliti i jedne i druge, te pronaći novi dom za medvjediće koji će odsad uveseljavati na stotine druge djece – kaže Maja Baksa, jedna od zaposlenica MURID-a.
Za vikend je na Porcijunkulovu sličnu akciju za MURID organizirao i LEO klub Zrinski. Kombinirali su poznati MURID-ov “Tepih u gradu”, na kojem su se djeca mogla igrati, s dobrotvornom tombolom.

– Akcija je imala više ciljeva i svi su ostvareni: igrali smo se, fotkali, širili pozitivne emocije… Djeca su uživala igrajući se s nama i svojim roditeljima na tepihu, roditelji koji su iskazali zabrinutost u vezi razvoja svog djeteta dobili su savjet i preporuku, putem tombole i dobrovoljnih priloga skupili smo sredstva za kupnju komunikatora za djecu s teškoćama u razvoju, a LEO članovi su dobili iskustvo organizacije još jedne akcije, što im je pomoglo da narastu u osobnom, timskom, organizacijskom i kreativnom smislu. Dobrobit akcije vidljiva je na puno različitih načina! – sretna je Marija Repalust, MURID-ova zaposlenica i članica LEO kluba Zrinski.

Dobra praksa

– MURID-ov model rane intervencije jedan je od nekoliko primjera dobre prakse u ovoj regiji Europe, a svakako najbolji u Republici Hrvatskoj. Njegova kvaliteta počiva na suradnji svih stručnjaka u timu, njihovoj motivaciji da se neprestano usavršavaju, spremnosti vodstva tima da omogući potrebne supervizije koje jedine mogu biti garancija kvalitete, te podršci zajednice koja daje vjetar u leđa. Nedavno nas je posjetila delegacija iz Slovenije koja će na temelju MURID-ovog modela predlagati kreiranje zakona o ranoj intervenciji u Republici Sloveniji. Podrška MURID-u su i volonteri kojih trenutno ima pedeset, a koji na različite načine daju sebe i svoju energiju kako bi doprinijeli ostvarivanju MURID-ove misije – dodaje.
Posjetite MURID-ov šator za vrijeme Porcijunkulova i povedite mališane. Poigrajte se s njima na tepihu i ponesite kući plišanca, te podržite potrebite!

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje