Povežite se s nama

Život i društvo

Gimnazijalci Martin Josip Kocijan, Josip Kelava i Marin Kišić na pripreme za Informatičku olimpijadu

Objavljeno:

- dana

GENIJALCI HRVATSKOG SJEVERA

Dvoje učenika Prve gimnazije Varaždin i učenik iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec pozvani su na sudjelovanje na izbornim pripremama za ovogodišnja međunarodna informatička natjecanja, odnosno na pripreme za Međunarodnu informatičku olimpijadu.

Na pripreme su pozvani temeljem rezultata koje su ovog vikenda postigli na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (HIO). Riječ je o najprestižnijem i najtežem informatičkom natjecanju za učenike srednjih škola u Hrvatskoj na kojem je protekle subote sudjelovalo 25 učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike (HONI) i Državnom natjecanju iz informatike.

Prva gimnazija Varaždin imala čak tri svoja predstavnika

Prva gimnazija Varaždin na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi imala je čak tri svoja predstavnika: Josipa Kelavu, Marina Kišića i Ivan Avirovića, dok je čakovečku gimnaziju predstavljao Martin Josip Kocijan, inače ovogodišnji aktualni državni prvak iz informatike u najtežoj kategoriji “Primjena algoritama”.  

Josip Kelava osvojio je četvrto mjesto, Marin Kišić bio je 11., a Ivan Avirović 17. Temeljem svog rezultata Josip i Marin pozvani su na sudjelovanje na izbornim pripremama, gdje će se kroz dva izborna ispita odrediti ukupno najbolji učenici i članovi hrvatske informatičke reprezentacije srednjoškolaca koji će zastupati Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u ovoj godini.

Martin Josip Kocijan iz čakovečke gimnazije plasirao se sedmo mjesto te se kao najmlađi uz njih deset plasirao na dodatne pripreme za izbor hrvatske informatičke reprezentacije za olimpijadu.

Bravo za sve srednjoškolce i sretno na izbornim pripremama!

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT; Prva gimnazija Varaždin; Facebook Josip Kelava

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati