Povežite se s nama

Život i društvo

Gimnazijalci Martin Josip Kocijan, Josip Kelava i Marin Kišić na pripreme za Informatičku olimpijadu

Objavljeno:

- dana

GENIJALCI HRVATSKOG SJEVERA

Dvoje učenika Prve gimnazije Varaždin i učenik iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec pozvani su na sudjelovanje na izbornim pripremama za ovogodišnja međunarodna informatička natjecanja, odnosno na pripreme za Međunarodnu informatičku olimpijadu.

Na pripreme su pozvani temeljem rezultata koje su ovog vikenda postigli na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (HIO). Riječ je o najprestižnijem i najtežem informatičkom natjecanju za učenike srednjih škola u Hrvatskoj na kojem je protekle subote sudjelovalo 25 učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike (HONI) i Državnom natjecanju iz informatike.

Prva gimnazija Varaždin imala čak tri svoja predstavnika

Prva gimnazija Varaždin na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi imala je čak tri svoja predstavnika: Josipa Kelavu, Marina Kišića i Ivan Avirovića, dok je čakovečku gimnaziju predstavljao Martin Josip Kocijan, inače ovogodišnji aktualni državni prvak iz informatike u najtežoj kategoriji “Primjena algoritama”.  

Josip Kelava osvojio je četvrto mjesto, Marin Kišić bio je 11., a Ivan Avirović 17. Temeljem svog rezultata Josip i Marin pozvani su na sudjelovanje na izbornim pripremama, gdje će se kroz dva izborna ispita odrediti ukupno najbolji učenici i članovi hrvatske informatičke reprezentacije srednjoškolaca koji će zastupati Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u ovoj godini.

Martin Josip Kocijan iz čakovečke gimnazije plasirao se sedmo mjesto te se kao najmlađi uz njih deset plasirao na dodatne pripreme za izbor hrvatske informatičke reprezentacije za olimpijadu.

Bravo za sve srednjoškolce i sretno na izbornim pripremama!

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT; Prva gimnazija Varaždin; Facebook Josip Kelava

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati