Povežite se s nama

Život i društvo

Kad ne kuhaju u TV showu, tata Zdravko i kći Moira traže posao: oboje su dobili otkaz kao višak u INI

Objavljeno:

- dana

Iz televizijske kuhinje na burzu

Na 10. Sajmu poslova u Varaždinu posao je tražio i Zdravko Rogina (52), ekonomist iz Varaždina, televizijskim gledateljima poznat kao natjecatelj iz kulinarskog showa 321 kuhaj. Za titulu najbolje amaterskog kuharskog para natječe se s kćeri Moirom.

Zdravko i Moira Rogina, osim što oboje jako vole kuhanje, imaju i sličnu poslovnu priču. I tata i kći su radili na benzinskoj postaji INA-e u Varaždinu, dobili su otkaz kao višak i danas su na burzi u potrazi za poslom.

– Ekonomist sam po struci, radio sam na benzinskoj crpki INA-e i dobio otkaz kao višak. Volio bih raditi ono što znam najbolje, kao prodavač, ali ako to ne nađem, morat ću se prihvatiti nečeg drugog – priča Zdravko.

I njegova kuharska partnerica, kći Moira, također je nezaposlena i traži posao.

Tata je na Sajmu bio sam, ali uzeo je prijavnice pa će ih doma dati i Moiri da ispuni ako nađe nešto za sebe. Ona je danas bila na drugom mjestu u potrazi za poslom.

Kad Zdravko i Moira kuhaju, očevima i kćerima, majkama i suprugama, braći i sestrama je teško povjerovati da je moguć tako idiličan odnos najbližih. Oni se niti jednom nisu grdo pogledali, a kamoli se posvađali ili si međusobno prebacivali krivnju za loše skuhano jelo. – Prije snimanja smo imali dogovor i svakodnevno se moramo prisjećati: nema jambranja tko je presolil, premalo pobiberil ili kome je kaj zgorelo. I toga se pridržavamo – otkriva Zdravko tajnu ovog odnosa koji ne sliči na stvarni život.

Na televiziji se, za štednjakom i s pregačom, Zdravko Rogina odmori od nezgodne stvarnosti jednog od brojeva na hrvatskim burzama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na području Međimurja lani 358 brakova, rođeno 15 parova blizanaca!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska županija objavljuje podatke o broju upisa rođenih i umrlih osoba te broju sklopljenih brakova i životnih partnerstava upisanih u državne matice rođenih, vjenčanih i umrlih te registar životnog partnerstva matičnih ureda Čakovec, Dekanovec, Kotoriba, Mala Subotica, Mursko Središće, Nedelišće, Prelog i Štrigova.

Broj upisa novorođene djece u maticu rođenih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine:

U državne matice rođenih u 2020. godini upisano je 1163 djece.

Od ukupnog broja, rođeno je 565 ženske djece i 598 muške djece te je od toga u braku rođeno 619 djece, a izvan braka 544-ero.

Po nacionalnoj pripadnosti rođeno je 855 Hrvata, 292 Roma te ostalih nacionalnosti 16.

Rođeno je 15 parova blizanaca.

Broj upisa u maticu umrlih u Međimurskoj županiji u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine:

U državne matice umrlih u 2020. godine upisano je 1350 umrlih osoba.

Od ukupnog broja umrlih osoba upisano je 688 žena te 662 muškarca.

Po nacionalnoj pripadnosti u maticu umrlih upisano je 1305 Hrvata, 21 Rom te ostale nacionalnosti 24.

Broj brakova sklopljenih u Međimurskoj županiji i upisanih u maticu vjenčanih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine:

U 2020. godini u državne matice vjenčanih upisano je 358 brakova.

Sklopljeno je 215 građanskih brakova te 143 vjerska braka s učinkom građanskoga braka.

U 2020. godini sklopljeno je 1 životno partnerstvo osoba istog spola.

Podaci Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove Međimurske županije – Odsjek za osobna stanja građana

Nastavite čitati

Život i društvo

Za članove Ivanečkog sunca osigurano financiranje četiri osobna asistenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GI

Nakon što joj je krajem prošle godine na natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva odobren trogodišnji projekt vrijedan 240.480 kuna, Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Ivanečko sunce stigla je još jedna dobra vijest.

Naime, u sklopu natječaja „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama“ (EU projekt), odobrena su joj sredstva za financiranje četiri osobna asistenta za korisnike.

Asistenti će se zaposliti na nepuno radno vrijeme, a korisnicima će pomagati u svakodnevnim aktivnostima.

Usluga osobne asistencije uvelike će povećati kvalitetu života i korisnika i njihovih obitelji, a članovi će tu uslugu moći koristiti kroz 20 mjeseci trajanja projekta.

Prijavitelj projekta bio je Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a uz Ivanečko sunce, partner Savezu je i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Regoč“ iz Slavonskog Broda.

Projekt je vrijedan 527.180 kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Kompletnu pomoć u prikupljanju dokumentacije, slanju i ishođenju potrebnih rješenja koji su bili prvi korak kod prijave, Udruzi je pružio Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

On će joj i dalje, za cijelo vrijeme trajanja projekta, pružati svu potrebnu stručnu i operativnu pomoć.

Nastavite čitati