Povežite se s nama

Zabava & Stil

Kako se riješiti bora bez odlaska “pod nož”?

Objavljeno:

- dana

ZRELA KOŽA I BORE

Kako koža stari, smanjuje se količina elastičnih i kolagenih vlakana odgovornih za čvrstoću i elastičnost kože. Koža izgleda umorno, mlohavo i opušteno. S godinama ona postaje i sve tanja, a smanjuje se i količina hijaluronske kiseline odgovorne za vlažnost kože.

Smanjuje se i debljina “masnih jastučića” na obrazima, koji također čine važan potporanj koži. Utjecaj sile gravitacije dodatno pogoršava obješenost.

Sunce utječe na brojne promjene kože u zreloj dobi, pa tako i bore. Način života (stres, pušenje, konzumacija alkohola…), također mogu pojačavati naboranost kože. Bitnu ulogu igra i nasljeđe.

Vrhunske metode

U novije vrijeme postoje brojni tretmani koji znatno poboljšavaju izgled zrele kože. Aktivne tvari poput retinola, hijaluronske kiseline, C-vitamina i ostalih antioksidansa mogu se danas uz pomoć neiglene mezoterapije transportirati do najaktivnijeg, srednjeg sloja kože i tako doprinijeti boljem izgledu kože, smanjenju pigmentacija, poboljšanju njene elastičnosti i napetosti…

Mlohavost i opuštenost kože može se tretirati kirurškim, ali i vrhunskim nekirurškim metodama – poput radiofrekvencije ili specifične stimulacije mišića lica. Osim toga, na bore se može djelovati i uz pomoć laserskih ili IPL tretmana, mikrodermoabrazija ili kemijskih pilinga.

U slučaju dubljih mimičkih bora, mogu se primijeniti metode ispunjavanja bora hijaluronskom kiselinom ili se, uz pomoć prirodnog botulinom toksina (botoksa –TM) koji opušta pripadajuće mišiće, znatno ublažiti.

 

Tijekom prosinca pripremili smo za vas posebne pogodnosti za tretmane botoksom i dermalnim filerima. Informirajte se na 042/302-904 ili [email protected]!

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Kurentskim skokom započet će obilježavanje Fašnika u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred Društvenog doma u Petrijancu u četvrtak, 2. veljače, s početkom u 19 sati, održati će se manifestacija “Kurentski skok”, koja će najaviti početak fašničkih dana.

Manifestaciju će održati Udruga maškara Petrjaski kurent.

Osim “Kurentskog skoka” 11. veljače u Petrijancu održat će se i tradicionalna manifestacija “Fašnik u Petrijancu”. Povorka za fašnik krenuti će ove godine ispred doma u Družbincu (Dravska ulica, Družbinec) preko Ulice Zrinskih i Frankopana do restorana 4M, a nakon toga ulicom Vladimira Nazora do OŠ Petrijanec, gdje sve očekuje šator i zabava.

Mještani će imati priliku i ove godine vidjeti te uživati u fašničkim ludorijama i kreativnim kostimima.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Na ovogodišnjem Srakarskom fašniku očekuje se oko 1500 sudionika iz 10 zemalja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 7. međunarodnom Srakarskom fašniku očekuje se oko 1500 sudionika iz 10 zemalja, najavljeno je na konferenciji za medije 30. siječnja.

Udruga maškara Črna sraka i Općina Sračinec pripremile su za 3. i 4. veljače bogat program te dobru zabavu pod grijanim karnevalskim šatorom.

– Nakon godina korone ponovno nam se pružila mogućnost za održavanje “ozbiljnog” fašnika. Srakarski fašnik bit će uključen u međunarodni projekt naziva Lion, s ciljem stabilnost političke i znanstvene zajednice, a Sračincu je partner grad Ljubuški iz BIH. Sve je to financirano kroz projekt Europa za građane. Tako ćemo kroz trodnevno događanje imati radionice i panele, a sve u sklopu razmjene iskustava između naših mjesta. Puno je truda uloženo u organizaciju Srakarskog fašnika – rekao je načelnik Općine Sračinca Božidar Novoselec i te dodao da će na sam dan održavanja povorke, 4. veljače, za promet biti zatvorena državna cesta D-2.

U petak, 3. veljače, maškarama će biti predani ključevi Općine. Fašnička povorka počinje u subotu od 14 sati, od OŠ Sračinec prema Parku velika graba, gdje će se sa svojim programom predstaviti svaka od oko 50 udruga koje će sudjelovati u Srakarskom fašniku.

– Teško je organizirati ovako veliku manifestaciju i to bi bilo jako teško da nemamo udrugu poput Udruge maškara Črna sraka, i njezinog predsjednika Slobodana Drožđeka, koji je obilaženjem brojnih manifestacija tijekom godine stekao veliki broj prijatelja. Ne znam jeste li znali da je iza Rijeke i Samobora fašnik u Sračincu treći po veličini u Hrvatskoj. Hvala našoj udruzi. Uložit ćemo maksimalan trud da sve odradimo na najbolji način – završio je Novoselec.

Drožđek je dodao da u Sračinec dolaze skupine iz Makedonije, Njemačke, BIH, Crne Gore, Srbije, Slovenije i drugih zemalja.

– Svatko tko dođe mislim da će biti oduševljen jer svaka od grupa ima svoju koreografiju. Svake godine radimo na povećanju kvalitete. Najbitnije je da ljudi budu zadovoljni. Naša udruga je članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) i Hrvatske udruge karnevalista te radimo na tome da fašnik bude još veći i bolji – rekao je Drožđek.

U petak, 3. veljače, od 20 sati u šatoru će se održati koncert Miroslava Ilića, a zabavljat će i DJ Mirek. Dan kasnije priprema se odlična fešta uz Privatt band.

Potpredsjednik Federacije europskih karnevalskih gradova za Hrvatsku Željko Posilović potvrdio je da je fašnik u Sračincu među tri najveća u Hrvatskoj. Dodao je da je važno čuvati našu fašničku tradiciju.

Izložba karnevalskih fotografija slovenskog fotografa Janka Levaniča može se pogledati u atriju Županijske palače u Varaždinu do kraja tjedna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje