Povežite se s nama

U fokusu

Kandidat HDZ-a za dožupana: Cilj je podizanje ruralne sredine

Objavljeno:

- dana

Mladen Jakopović

Mladen Jakopović, kanidat je HDZ-a za dožupana na predstojećim lokalnim izborima.

Predstavljen je danas u prostorijama HDZ-a u Varaždinu. Riječ je čovjeku koji 2007. godine osnovao OPG Jakopović i počeo se baviti ekološkim uzgojem matičnjaka, a od 2009. i preradom u finalne proizvode.

Danas u OPG Jakopović radi 60-tak gotovih proizvoda Eko kozmetike. Trenutno je najveći proizvođač Eko kozmetike u Hrvatskoj, s prodajom u 100-tinjak prodavaonica u Hrvatskoj te izvozom u 10-tak zemalja EU.

– Ono zbog čega sam se prihvatio tog posla je podizanje ruralne sredine. Čak 70 posto ljudi u našoj županiji živi u ruralnoj sredini, cilj je pomoći tim ljudima kroz javne službe da mogu ostati – rekao je Jakopović koji je od 2014. predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Varaždinske Županije i član UO HPK, predsjednik odbora za Eko i ljekovito bilje ze predstavnik Hrvatske u Copa-Cogeca u Bruxelles.

– U Copa-Cogecu odlučno surađujemo s europarlamentarcima i ono što predložimo uglavnom Vijeće Europe i prihvati – dodao je HDZ-ov kandidat za dožupana rekao je da Varaždinska županija ima veliki potencijal.

– Imamo kapaciteta i znanja. Tu je i ruralnim turizam koji je u posljednjih nekoliko godina zapostavljen, a i mogućnosti toplica te sportsko – turističke djelatnosti – zaključio je Jakopović.

Izvor:
Foto: IT

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje