Povežite se s nama

U fokusu

Kaufland o raskidu predugovora: Nismo postigli dogovor s vjerovnikom Varteksa, tražimo drugu lokaciju

Objavljeno:

- dana

Uprava Varteksa putem Zagrebačke burze objavila je informaciju da je Kaufland raskinuo predugovor o kupnji zemljišta sklopljen u lipnju prošle godine. Kao razlog se navodi neispunjenje uvjeta od strane Varteksa.

Kaufland raskinuo predugovor s Varteksom: ništa od izgradnje rotora u Zagrebačkoj ulici?

Iz Kauflanda su nam pojasnili što to točno znači za cijeli projekt. Navode i kako je do raskidanja ugovora došlo jer nisu uspjeli postići dogovor s vjerovnikom Varteksa.

Odgovor Kauflanda prenosimo u cijelosti:

Kao što znate, sredinom travnja ove godine u vijećnici Grada Varaždina između Grada Varaždina, NK Varaždin, Varteks d.d. te Kaufland Hrvatska k.d. potpisani su Ugovor o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje južnog toka na spoju Zagrebačke ulice i Varteksove ulice u svrhu uređenja građevinskog zemljišta, Ugovor o uređenju međusobnih odnosa i Sporazum o suradnji i uređenju međusobnih prava i obveza u realizaciji faze 2A strateškog investicijskog projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“.

Tome je prethodilo prošlogodišnje potpisivanje predugovora o kupoprodaji zemljišta između Kaufland Hrvatska k.d. i Varteks d.d.

Realizacija spomenute kupoprodaje zemljišta bila je preduvjet za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture, no zbog neispunjenja uvjeta za sklapanje ugovora o kupoprodaji navedenog zemljišta od strane Varteksa nakon čega je također došlo do nepostizanja dogovora s vjerovnikom Varteksa, bili smo prisiljeni raskinuti predugovor. Samim time je faza 2A projekta „VARTEKS kvart – urbana regeneracija“ nažalost stopirana te smo s obzirom na novonastalu situaciju prisiljeni tražiti novu lokaciju za našu drugu poslovnicu u Varaždinu.

Za dobrobit lokalnog gospodarstva se nadamo skorom rješenju situacije u kojoj se nalazi Varteks d.d.

U fokusu

Nevjerojatno: zaratili veterani 104. brigade HV-a, podižu tužbe jer ne znaju tko su im bili zapovjednici!?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio Vipro

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin tužila je Grad Prelog i klub Varaždinskih branitelja 1991 1995 zbog neistinitog natpisa na spomen obilježju koje je 6. prosinca 2019. godine podignuto u čast poginulom pukovniku Ivanu Sokaču.

Podsjećamo, spomen-obilježje postavljeno je na tada novouređenom trgu u Oporovcu. Tužitelj tvrdi da je I. tuženik u suradnji, te na inicijativu II. Tuženika, postavio predmetno spomen obilježje, a na kojem je pok. pukovnik Sokač neistinito naslovljen titulom zapovjednika 104. brigade ZNG Varaždin.

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin u tužbi obrazlaže da je pok. pukovnik Sokač u predmetnom ratnom periodu obnašao funkciju – pomoćnika zapovjednika za logistiku, dok je zapovjednik 104. brigade svo to vrijeme bio pukovnik Ivan Rukljić.

– Potonje je razvidno iz izvadaka iz službene dokumentacije Oružanih snaga RH i 104. brigade iz odnosnog razdoblja koja je priložena tužbi – piše između ostaloga u tužbi.

Trgovački sud u Varaždinu pozvao je tuženike da se do prvih dana siječnja iduće godine o svemu očituju pisanim odgovorom na tužbu.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnicima DM-a božićnica od 11.000 kuna, a lijepu svotu dobit će i radnici jedne tvrtke za prodaju keramike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već smo dobro zakoračili u prosinac, mjesec kad se većina zaposlenika, ali i umirovljenici, raduje bonusima i božićnicama, piše Šibenski.

Usprkos krizi i neizvjesnosti što 2023. donosa, dojam je kao da se poslodavci natječu tko će više nagraditi radnike, naročito otkad je Vlada povećale limite na neoporezivi dio ovih naknada.

Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u nam je kazala kako će njihovih 1.857 djelatnica i djelatnika u povodu nadolazećih blagdana nagraditi za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a i to stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. A prosječna je plaća u dm-u veća od 11.000 kuna!

Pozamašnom božićnicom oduševila je i domaća tvrtka Fero-Term, koja se u proteklih 30 godina od male zagrebačke obiteljske tvrtke prometnula u tržišnog lidera u prodaji keramike, kupaonske i sanitarne opreme koja zapošljava 650 ljudi. Vlasnici tvrtke, obitelj Gudeljević, nagradit će sve svoje zaposlenike božićnicom od 5.000 kuna!

Trgovački lanac Lidl Hrvatska zaposlenicima je isplatio božićnicu u iznosu 2.500 kuna. Uz božićnicu, svi zaposlenici će primiti i Lidlov poklon paket te darove za djecu za Sv. Nikolu. Samo u ovoj godini Lidl je isplatio 7.500 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu, podsjetili su iz ovog trgovačkog lanca.

Isti iznos božićnice dobit će i u Kauflandu u Hrvatskoj, tvrtki koja ima preko 3.400 zaposlenika. Zanimljivo, kako su nam kazali, 2.500 kuna božićnice dobit će “svi zaposlenici na nerukovodećim pozicijama”.

Više pročitajte na Šibenskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje