Povežite se s nama

U fokusu

Kišić obećava da će cijena gradskog vrtića biti 550 kuna, a privatnog 700 kuna mjesečno

Objavljeno:

- dana

IZBORNI PROGRAM

– Već kod slaganja proračuna, na prvoj sjednici Gradskog vijeća, SDP će zajedno s koalicijskim partnerima predložiti smanjenje cijena vrtića za roditelje u iznosu od 150 kuna.

To konkretno znači da će gradski vrtić roditelje koštati 550 kuna mjesečno, a privatni vrtić 700 kuna – najavio je jutros predstavljajući program kandidat SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Laburista za gradonačelnika Varaždina, aktualni zamjenik župana Alen Kišić.

Za niže cijene vrtića 2,8 milijuna kuna više iz proračuna godišnje

– Ova je odluka donesene jer Varaždin ima najskuplje vrtiće u regiji. Gradski vrtić trenutno pohađa 730 djece, a privatne 850 djece. Na bazi tog broja djece povećanje subvencioniranja od strane Grada koštalo bi 2,8 milijuna kuna na godišnjoj razini. Taj novac pronaći ćemo kroz smanjenje plaća gradonačelnika i njegovih zamjenika, kroz bolje upravljanje gradskom imovinom, ali i smanjenjem komunalnih projekata – najavio je Kišić. 

Da je to moguće tvrde Kišićevi stranački kolege, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i v. d. gradonačelnika Koprivnice MIšel Jakšić koji su također bili na jutrošnjoj konferenciji za novinare. Uz niže cijene, Kišić je najavio i energetsku obnovu vrtića, za koje već postoje projekti, ali dosad nisu bili realizirani, ali i gradnju novih objekata.

– U ovom trenutku imamo u Varaždinu 170 djece koja su na listi čekanja , što ćemo riješiti izgradnjom vrtića u Hrašćici i Kućanu, a pokažu li analize da je potrebno, i u Grabanicama – najavio je Kišić.

Izvor:
Foto: IHR

U fokusu

Zdravka Grđan objavila kandidaturu za gradonačelnicu Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zdravka Grđan, dugogodišnja ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, danas je objavila svoju kandidaturu za varaždinsku gradonačelnicu.

Riječ je o profesorici pedagogije i njemačkog jezika i književnosti. voj život posvetila je odgoju i obrazovanju te je prva ravnateljica u Varaždinskoj županiji promovirana u zvanje ravnatelj mentor.

Savjetnica je varaždinskog župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti, te voditeljica Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest.

Njezin moto je: „Djela, a ne riječi“!

Nastavite čitati

U fokusu

Državni odvjetnici i suci napokon objavili svoje imovinske kartice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno sudbeno i Državnoodvjetničko vijeće u siječnju su prvi put objavili imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika, putem mrežne aplikacije za podnošenje izvješća o imovini.

Podsjećamo, iako to nije prošlo bez negodovanja iz pravosudnih redova, u slovo zakona ova obveza ušla je još u mandatu bivšeg ministra pravosuđa.

Zakon o državnom sudbenom vijeću, kao i Zakon o Državnoodvjetničkom vijeću, propisuju da sudac ili državni odvjetnik, odnosno njegov zamjenik, u roku od 30 dana od stupanja na dužnost trebaju podnijeti izvješće o svojoj imovini.

No, moraju objaviti i podatke o imovini svoga bračnog druga, izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera i maloljetne djece sa stanjem na dan stupanja na dužnost. Bitne promjene moraju ažurirati do 1. ožujka sljedeće godine.

Tako se sada iz imovinske kartice Zdravka Pintarića, aktualnog predsjednika Županijskog suda u Varaždinu, može između ostalog iščitati da posjeduje dva automobila, suvlasnik je kuće i stana te da mu mjesečni prihodi (u bruto iznosu) dosežu 30.000 kuna.

Dodajmo da podaci o imovini obuhvaćaju podatke o stečenoj i naslijeđenoj imovini, uključujući podatke o vrsti i ukupnoj vrijednosti nasljedstva, te podatke od koga je i na koji način nasljedstvo naslijeđeno.

U imovinskim karticama pravosudni dužnosnici moraju navesti i podatke o pokretninama veće vrijednosti, poslovnim udjelima i dionicama u tvrtkama, udjele u vlasništvu drugih poslovnih subjekata, novčanoj štednji ako ona premašuje jednogodišnji iznos njihove neto plaće, dugovima, preuzetim jamstvima i ostalim obvezama.

Naznačiti moraju i dohotke od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava, dohotku od kapitala, dohotke od osiguranja i “druge dohotke te primitke koji se ne smatraju dohotkom i primicima na koje se ne plaća porez na dohodak”.

Imovinske kartice pravosudnih dužnosnika možete pretražiti OVDJE

Nastavite čitati