Povežite se s nama

U fokusu

Kišić obećava da će cijena gradskog vrtića biti 550 kuna, a privatnog 700 kuna mjesečno

Objavljeno:

- dana

IZBORNI PROGRAM

– Već kod slaganja proračuna, na prvoj sjednici Gradskog vijeća, SDP će zajedno s koalicijskim partnerima predložiti smanjenje cijena vrtića za roditelje u iznosu od 150 kuna.

To konkretno znači da će gradski vrtić roditelje koštati 550 kuna mjesečno, a privatni vrtić 700 kuna – najavio je jutros predstavljajući program kandidat SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Laburista za gradonačelnika Varaždina, aktualni zamjenik župana Alen Kišić.

Za niže cijene vrtića 2,8 milijuna kuna više iz proračuna godišnje

– Ova je odluka donesene jer Varaždin ima najskuplje vrtiće u regiji. Gradski vrtić trenutno pohađa 730 djece, a privatne 850 djece. Na bazi tog broja djece povećanje subvencioniranja od strane Grada koštalo bi 2,8 milijuna kuna na godišnjoj razini. Taj novac pronaći ćemo kroz smanjenje plaća gradonačelnika i njegovih zamjenika, kroz bolje upravljanje gradskom imovinom, ali i smanjenjem komunalnih projekata – najavio je Kišić. 

Da je to moguće tvrde Kišićevi stranački kolege, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i v. d. gradonačelnika Koprivnice MIšel Jakšić koji su također bili na jutrošnjoj konferenciji za novinare. Uz niže cijene, Kišić je najavio i energetsku obnovu vrtića, za koje već postoje projekti, ali dosad nisu bili realizirani, ali i gradnju novih objekata.

– U ovom trenutku imamo u Varaždinu 170 djece koja su na listi čekanja , što ćemo riješiti izgradnjom vrtića u Hrašćici i Kućanu, a pokažu li analize da je potrebno, i u Grabanicama – najavio je Kišić.

Izvor:
Foto: IHR

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati