Povežite se s nama

U fokusu

Kišić obećava da će cijena gradskog vrtića biti 550 kuna, a privatnog 700 kuna mjesečno

Objavljeno:

- dana

IZBORNI PROGRAM

– Već kod slaganja proračuna, na prvoj sjednici Gradskog vijeća, SDP će zajedno s koalicijskim partnerima predložiti smanjenje cijena vrtića za roditelje u iznosu od 150 kuna.

To konkretno znači da će gradski vrtić roditelje koštati 550 kuna mjesečno, a privatni vrtić 700 kuna – najavio je jutros predstavljajući program kandidat SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Laburista za gradonačelnika Varaždina, aktualni zamjenik župana Alen Kišić.

Za niže cijene vrtića 2,8 milijuna kuna više iz proračuna godišnje

– Ova je odluka donesene jer Varaždin ima najskuplje vrtiće u regiji. Gradski vrtić trenutno pohađa 730 djece, a privatne 850 djece. Na bazi tog broja djece povećanje subvencioniranja od strane Grada koštalo bi 2,8 milijuna kuna na godišnjoj razini. Taj novac pronaći ćemo kroz smanjenje plaća gradonačelnika i njegovih zamjenika, kroz bolje upravljanje gradskom imovinom, ali i smanjenjem komunalnih projekata – najavio je Kišić. 

Da je to moguće tvrde Kišićevi stranački kolege, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i v. d. gradonačelnika Koprivnice MIšel Jakšić koji su također bili na jutrošnjoj konferenciji za novinare. Uz niže cijene, Kišić je najavio i energetsku obnovu vrtića, za koje već postoje projekti, ali dosad nisu bili realizirani, ali i gradnju novih objekata.

– U ovom trenutku imamo u Varaždinu 170 djece koja su na listi čekanja , što ćemo riješiti izgradnjom vrtića u Hrašćici i Kućanu, a pokažu li analize da je potrebno, i u Grabanicama – najavio je Kišić.

Izvor:
Foto: IHR

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje