Povežite se s nama

Život i društvo

Klub nordijskog hodanja Varaždin na svojim festivalima okupio više od 100 sudionika

Objavljeno:

- dana

Klub nordijskog hodanja Varaždin je i ove godine 28. listopada organizirao Festival nordijskog hodanja i pješačenja na kojem je sudjelovalo preko 100 sudionika iz različitih dijelova Hrvatske, a najviše studenata Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, Sveučilišta  u Zagrebu.

Prije službenog početka festivala, od 8 do 10 sati, a i nakon završetka prolaska ruta ili natjecanja, sudionici su mogli izmjeriti krvni tlak i  šećer u krvi zahvaljujući djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, a na raspolaganju su im bili klipići, jabuke i voda. 

Prisutne je pozdravio predsjednik Kluba nordijskog hodanja Varaždin Srećko Radulović, a festival je proglasio otvorenim prof. Damir Vučić s FOI-a Varaždin.

Na rutama i na natjecanju je sudjelovalo šest volontera Crvenog križa Varaždin. Imali su jednu intervenciju jer je jednom studentu FOI pao tlak te se srušio, ali se brzo oporavio, zahvaljujući brzoj i kvalitetnoj intervenciji volonterke Crvenog križa Varaždin.

Na ruti hodanja na 2,5 km bilo je 35 sudionika, to je turističko – informativna ruta, na kojoj je vodič Turističke zajednice Grada Varaždina sudionike i sudionice rute upoznao s povijesnim znamenitostima gradske jezgre grada Varaždina, a na ruti od 5 km, na kojoj je bilo oko 55 sudionika je drugi vodič pokazao sve znamenitosti poznatog i vrhunski uređenog varaždinskog groblja.

Na 6. Hrvatskom natjecanju u nordijskom hodanju, koje se boduje za prvenstvo Hrvatske u 2023. godini, je sudjelovalo preko 20 sudionika i to u kategorijama junior/ka ( do 20 godina) i Master B žene (od 50 do 59 godina) i postignuti su sljedeći rezultati:

Juniorke :

1. mjesto     Kulaš Dora         FOI  vrijeme : 39:03 min     pehar i zlatna medalja

2. mjesto     Buhovac Marija FOI  vrijeme:  39:07 min     srebrna medalja

   3. mjesto     Ljubičić Lana     FOI  vrijeme:  39:37min      brončana medalja                                      

  Juniori :  

  1. mjesto     Martinuš Valent  FOI   vrijeme:  37:43 min   pehar i zlatna medalja

   2. mjesto     Patafta Hrvoje     FOI  vrijeme:  37:50 min    srebrna medalja

   3. mjesto     Petkoviček Vedran FOI vrijeme:40:39 min    brončana medalja

   Master B žene :  

  1. mjesto  Mudri Astrid  Čakovec  vrijeme: 39:57 min     pehar i zlatna medalja

  2. mjesto  Novak Brankica Čakovec  vrijeme: 39:58 min  srebrna medalja

  3. mjesto  Štefanec Ida       Varaždin  vrijeme: 40:32 min  brončana medalja

  Unatoč  kišovitom vremenu, uspješno je održan 7. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja i 6. Hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju.

  Život i društvo

  U subotu u Varaždin dolazi Hajduk pa je policija izdala niz uputa i upozorenja

  Objavljeno:

  - dana

  Objavio/la:

  U subotu igraju NK Varaždin i HNK Hajduk pa je policija izdala niz upozorenja.

  U subotu, 24. veljače, s početkom u 15 sati u Varaždinu, na gradskom stadionu odigrat će se nogometna utakmica 24. kola SuperSport HNL, između NK Varaždina i HNK Hajduka.

  Policija poziva sve navijače i gledatelje da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi se utakmica odigrala u primjerenom sportskom duhu.

  Također, pozivaju sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.

  Obavijest za sve navijače, posjetitelje/gledatelje

  •  Ulaz u stadion „Anđelko Herjavec“ biti će otvoreni od 13 sati

  •  Radi izbjegavanja gužvi, pozivaju posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadionu te da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

  •  Sve ulaznice su personalizirane i prilikom ulaska provjeravaju se barkod čitačima.

  • U vremenu od 13 do 18 sati bit će zatvorena Zagrebačka ulica od novog rotora kod trgovačkog centra Kaufland do raskrižja s ulicom Frana Supila. Iz smjera grada bit će dozvoljen prolaz gledateljima koji dolaze na utakmicu, do skretanja za Tehnološki park, i to samo poradi parkiranja o okolnim parkiralištima. Mole ostale sudionike u prometu da koriste zaobilazne ceste.

  • Preporučju posjetiteljima koji dolaze svojim vozilima na utakmicu, da koriste parkirališta kod gradskih bazena i Tehnološkog parka u Zagrebačkoj ulici, kod trgovačkih centara Bauhaus i Lidl te prostor Autokluba Varteks.

  • Ulaz na parkiralište Autokluba Varteks iz smjera Gospodarske ulice, bit će za navijače gostujućeg kluba dok će za sve ostale biti ulaz iz Biškupečke ulice.

  Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

  Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodi sigurnosne provjere.

  Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

  • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

  • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,

  • paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,

  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

  • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

  • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,

  • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

  Sva uočena navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

  Ulazak u stadion odbit će se pored ostalog:

  •  posjetiteljima pod utjecajem alkohola,

  •  osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,

  •  posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i

  • osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici. 

  Foto i video snimanje javnog okupljanja

  Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

  Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

  Nastavite čitati

  Život i društvo

  “Medarica“ obišla mališane iz 9 vrtića i poklonila im 150 kilograma meda

  Objavljeno:

  - dana

  Objavio/la:

  Članovi udruge Medarica iz Mađareva kod Novog Marofa obišli su sve vrtiće grada Novog Marofa i okolice, njih ukupno 9, odnosno 4 novomarofska vrtića, vrtić Leptirić u Ljubešćici, Pčelica u Bisagu,Zagonetna šuma u Šćepanju kod Brezničkog Huma, te još dva dječja vrtića u Varaždinskim Toplicama.

  Podijelili su ukupno 150 kg meda najmlađim ljubiteljima ove slatke i nadasve zdrave namirnice te su mališanima upriličili prezentaciju košnice i svega što se u njoj nalazi, kako bi djeca što zornije vizualizirala priču o pčelama i medu.

  – Svake godine s dolaskom proljeća počinjemo obilaziti najmlađe – djecu vrtićkog uzrasta, potom i polaznike osnovnih škola kako bi od najranije dobi djeca stekla naviku uzimanja ove zdrave i potrebne namirnice – govore predstavnici Medarice Vlekoslav Andrašek i Vlado Toplovec.

  – Vezano uz to djeci objašnjavamo značenje i ulogu pčela u prirodi, pčelinjeg proizvoda meda, svojstava i dobrobiti meda općenito. Ovo je peta godina  kako naša udruga provodi ovu korisnu akciju i tako ćemo nastaviti i ubuduće – naglasili su predstavnici udruge Medarica.

  Polaznici vrtića i njihove tete zahvalili su udruzi Medarica te ih počastili izvedbom prigodnoga dječjeg programa.

  Nastavite čitati

  Promo

  Varaždinsko online izdanje