Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Ivanca 18-godišnjak u subotu napuhao 3.33 promila

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policajci su vikend rekordera po alkoholu našli u Jerovcu.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen te će biti priveden na nadležni Općinski sud.

U subotu, 18. studenoga, oko 22.30 sati u Jerovcu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 18-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3.33 promila i prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 19. studenoga, oko 10.30 sati u Dravskoj ulici u Velikom Bukovcu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 28-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.67 promila. Isti je također za vrijeme vožnje koristio mobitel te kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Ludbreg te će se dovesti sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Crna kronika

U Martijancu uhićen višestruki počinitelj prekršaja u prometu i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. prosinca, oko 9.20 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak, u vrijeme kada mu je rješenjem poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ludbreg.

Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu te je pušten. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Crna kronika

Tehnički neispravnim autom naletio na pješaka (75) u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 6. prosinca, oko 9.50 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom za koje je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama, javila je PU varaždinska.

On dolaskom do parkirališta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je, prednjom stranom vozila naletio na 75-godišnjeg pješaka, koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika.

Od naleta 75-godišnji pješak je pao na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 75-godišnji pješak i 35-godišnji vozač osobnog automobila.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje