Povežite se s nama

Crna kronika

Izgleda da su kuće i vikendice na području Općine Bednja na meti serijskog provalnika

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija javila je o nizu provala i krađa proteklog vikenda na području Općine Bednja.

Tijekom noći 16./17. studenoga u Šinkovici Šaškoj, nepoznati je počinitelj iz ušao u kuću u vlasništvu 74-godišnjaka te za vrijeme kad su ukućana spavali na katu kuće, došao do podrumskog dijela i garaže te iz osobnog vozila otuđio sunčane naočale i raznu dokumentaciju. Također je iz susjedne prostorije otuđio nekoliko litara domaće rakije. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura.

Iste noći u Šinkovici Šaškoj, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 63-godišnjaka. Tom je prilikom konzumirao hranu i piće te ispreturao stvari, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 100 eura.

I daredne dvije provale dogodile su se u ovom malom mjestu u Općini Bednja iste noći. Nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 52-godišnjakinje gdje je pretražio prostorije, ali iz istih nije ništa otuđio. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 100 eura.

Također nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 74-godišnjakinje. Tom je prilikom ušao u unutrašnjost iz koje nije ništa otuđio. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 200 eura.

U vremenu od 30. listopada do 18. studenog u Bednji, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 66-godišnjaka te otuđio alkoholna pića i hranu. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina eura.

U tijeku noći 17./18. studenog u Bednji, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 23-godišnjakinje i otuđio nekoliko butelji vina i limenki bezalkoholnog pića. Visina materijalne štete procjenjuje s na oko 50 eura.

U vremenu od 27. listopada do 19. studenog u Bednji, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću u vlasništvu 64-godišnjaka kojom prilikom nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala provalom procjenjuje se na oko sto eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Crna kronika

U Martijancu uhićen višestruki počinitelj prekršaja u prometu i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. prosinca, oko 9.20 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak, u vrijeme kada mu je rješenjem poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ludbreg.

Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu te je pušten. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Crna kronika

Tehnički neispravnim autom naletio na pješaka (75) u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 6. prosinca, oko 9.50 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom za koje je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama, javila je PU varaždinska.

On dolaskom do parkirališta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je, prednjom stranom vozila naletio na 75-godišnjeg pješaka, koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika.

Od naleta 75-godišnji pješak je pao na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 75-godišnji pješak i 35-godišnji vozač osobnog automobila.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje