Povežite se s nama

Život i društvo

“Kod željezničkog kolodovora okupljajuje se alkoholizirane osobe koje remete javni red i mir”

Objavljeno:

- dana

Problemi u 2. Mjesnom odboru

U prostorijama 2. Mjesnog odbora u Varaždinu, 2. Temeljni ogranak HDZ-a sazvao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio probleme koji ih muče.

Jedan od problema je sigurnost kod željezničkog kolodvora u Varaždinu.

– Ograničenje brzine je 40 kilometara na sat, ali vozači to ne poštuju. Međutim, kontrola nema, a svakodnevno preko pješačkih prijelaza prelazi velik broj učenika, umirovljenika – rekao je Mario Podobnik, predsjednik II. Temeljnog ogranka HDZ.

Također Podobnik je istaknuo kako je opća sigurnost osjetno pala u zadnjih nekoliko godina.

– Oko kolodvora okupljaju se osobe koje su najčešće alkoholizirane te remete javni red i mir. U posljednjih godinu dana dogodila su se dva razbojništva nad djelatnicima Tiska – dodao je i predložio da bi policijska uprava trebala pojačati kontrolu prometa i ponovno vratiti pozornika koji je bio zadužen isključivo za širi prostor željezničkog kolodvora ili postaviti video nadzor na spomenutoj lokaciji.

– HDZ će uputiti inicijativu prema Gradu i PU varaždinskoj – rekao je Podobnik.

Gužve

Istaknuo je da je nužno pronaći adekvatno prometno rješenje za gužve kod Kućanske rampe.

– Predlažemo da se organizira tribina na koju će se pozvati relevantni predstavnici ministarstava te ih upoznati s problematikom, i inicirati rješenje problema. Također za to se mogu koristiti EU fondovi– zaključio je Podobnik.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Život i društvo

Svjetleće dekoracije i ove godine pod budnim okom inspektora Državnog inspektorata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju zaštite i sigurnosti potrošača, tržišna inspekcija Državnog inspektorata i ove godine provodi inspekcijske nadzore sukladnosti rasvjetnih lanaca i rasvjetne užadi.

Nadzori su usmjereni prvenstveno prema gospodarskim subjektima koji uvoze i na tržište Republike Hrvatske stavljaju te distribuiraju tkz. ‘lampice’. Ovim nadzorima se želi postići da proizvodi koji su distribuirani u prodajne objekte i koji se nude potrošačima budu sukladni s propisanim zahtjevima.

S obzirom na zahtjeve kojima navedeni proizvodi moraju udovoljiti, a koji su određeni kroz Pravilnik o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica te odgovarajućim usklađenim europskim normama, tržišni inspektori prvenstveno nadziru sukladnost predmetnih proizvoda kroz provjere dokumentacije o sukladnosti, ispravnost označavanja, uputa o korištenju i sigurnosnih upozorenja.

– Napominjemo kako je istovjetnu akciju Državni inspektorat proveo tijekom 2020. godine. Tada je izvršena provjera dokumentacije o sukladnosti, ispravnosti označavanja te ispravnosti uputa o uporabi i sigurnosnih upozorenja priloženih uz proizvod te je obavljen 41 inspekcijski nadzor nad gore navedenim subjektima. Pregledano je 85 modela proizvoda, pri čemu su za 15 odnosno za 17,6 % pregledanih modela utvrđeni nedostatci označavanja proizvoda kao i nepotpune upute, a što su gospodarski subjekti po traženju inspektora otklonili tijekom nadzora. U preostala dva slučaja, budući da gospodarski subjekti nisu otklonili nepravilnosti, izrečena je upravna mjera kojima je naređeno otklanjanje nepravilnosti, odnosno zabranjeno stavljanje na tržište kontroliranih proizvoda koji su predstavljali rizik za potrošače, te su poduzete propisane prekršajne mjere – objavio je Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sračinec prekrasno okićen za Božić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca članice i članovi Dječjeg vijeća Općine Sračinec, uz pomoć članica Udruge žena Preslica i Općine Sračinec, okitila su božićna drvca u centru Sračinca.

Došla su pod vodstvom učiteljice Đurđice Kovačić, vijećnice Općinskog vijeća Općine Sračinec, a s pripremljenim ukrasima dočekala ih je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.

– Tradicionalno uz blagdan Božića palimo ukrasnu uličnu rasvjetu, kitimo drvca na zelenoj površini uz općinsku zgradu, a upaljena je i druga adventska svijeća. Bilo bi lijepo da nam za Božić padne snijeg, to bi nas razveselilo sve, a posebno djecu koja u ovim blagdanima najviše uživaju – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Krunoslavom Lukačićem asistirao u božićnom kićenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje