Povežite se s nama

Život i društvo

Konačno diplome u rukama!

Objavljeno:

- dana

Promocije prvostupnika Sveučilišta Sjever

– Ova promocija označava kraj vašeg akademskog puta kojim ste stekli zvanje za koje ste vrijedno učili i radili. Bez obzira na to hoćete li nastaviti svoje školovanje, radite ili ćete se tek zaposliti, nemojte zaboraviti na temeljna načela naše ustanove, a to su čestitost, poštenje i spremnost na rad za opće dobro.

Budite na ponos svih nas i Sveučilišta Sjever – rekao je doc. dr. sc. Damir Vusić, v. d. prorektora Sveučilišnog centra Varaždin i pročelnik Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu Sveučilišta Sjever na svečanoj promociji održanoj u srijedu, na kojoj su diplome dobili stručni prvostupnici inženjeri multimedijske i grafičke tehnologije.

Prve promocije

Uz njega, svečanoj promociji prisustvovali su i v. d. prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica i voditelj Odjela za medijski dizajn doc. dr. sc. Mario Tomiša i akademska tajnica Sveučilišta Sjever Martina Šantalab, te brojni roditelji i prijatelji prvostupnika. Upravo su prvostupnici Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu bili prvi kojima su uručene diplome.

Uz njih, diplome za uspješno završene stručne studije dobili su prvostupnici i prvostupnice s Odjela za graditeljstvo, Odjela za proizvodno strojarstvo, Odjela za elektrotehniku, Odjela za tehničku i gospodarsku logistiku i Odjela za biomedicinske znanosti. U četiri dana u Sveučilišnom centru Varaždin održana je svečana promocija čak 781 prvostupnika.

 

Sveučilište Sjever, na kojem trenutno radi 140 djelatnika, danas ima više od 3000 studenata

– Riječ je o prvim promocijama otkako je integrirano Sveučilište Sjever, a koje su održane u novim, modernim prostorima – rekao je doc. dr. sc. Vusić.

Sveučilište Sjever nastalo je integracijom Veleučilišta u Varaždinu i Medijskog sveučilišta 22. siječnja 2014. godine te je organizirano kroz dva ravnopravna sveučilišna centra, a to su Sveučilišni centar Varaždin i Sveučilišni centar Koprivnica.

– Sveučilište Sjever, na kojem je trenutno zaposleno 140 djelatnika, danas ima više od 3000 studenata kojima je na raspolaganju 5.000 četvornih metara radnog prostora u Varaždinu i 4.000 četvornih metara u Koprivnici. Danas je Sveučilište Sjever respektabilno sveučilište sjevernog dijela Hrvatske, a cilj nam je postati javno sveučilište – rekao je doc. dr. sc. Vusić i dodao kako se nada da će taj proces uskoro završiti.

Na stranicama Ministarstva otvorena je javna rasprava

Inače, predsjednik Vlade Zoran Milanović još je u studenom prošle godine prilikom posjeta Sveučilišnom centru Koprivnica najavio punu potporu Vlade za daljnji razvoj nove sveučilišne ustanove na sjeveru Hrvatske.

Tada je rečeno da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta krenulo u postupak promjene zakona kako bi se omogućilo da financiranje Sveučilišta Sjever preuzme država, a 19. veljače ove godine na svojim  je internet stranicama otvorilo javnu raspravu o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Prijedloga Zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Sveučilištem Sjever na Republiku Hrvatsku.

Cilj i svrha je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom dokumentu.

Javna rasprava će potrajati 30 dana i u tom razdoblju svi zainteresirani mogu dostaviti svoje primjedbe i prijedloge, nakon čega će svi komentari, primjedbe i prijedlozi biti objavljeni na internet stranicama nadležnog ministarst

NAGRAĐENI STUDENTI

U sklopu promocija koje su prošlog tjedna održane na Sveučilištu Sjever, nagrađeni su i studenti s najboljim prosjekom po grupama. Na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu nagrađene su Lana Volarević i Sandra Jovanović, na Odjelu za tehničku i gospodarsku logistiku Goran Lepen i Ana Marija Mičuda, na Odjelu elektrotehnike Kristijan Božić, na Odjelu proizvodnog strojarstva Luka Horvat, na Odjelu graditeljstva Kristina Paska i Marko Zidarić, a na Odjelu sestrinstva Martina Jelenski, Valentina Novak, Josipa Matančić, Ivanka Kušan, Klara Antolović i Simona Krznarević.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Sanirano klizište u Lepoglavskoj Vesi, investicija vrijedna 424.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Asfaltiranjem saniranog dijela lokalne ceste završili su radovi sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Riječ je o jednom klizišta na području Grada Lepoglave koja su unatrag nekoliko godina prouzročila brojna oštećenja na gradskoj komunalnoj infrastrukturi.

– Kontinuirano radimo na sanaciji klizišta koja su u velikom broju slučajeva, kao i ovo u Lepoglavskoj Vesi, oštetila cestovnu infrastrukturu onemogućivši građanima normalno kretanje. Na žalost, osim cestovne infrastrukture ugrozila su i pojedine obiteljske kuće. Za sanaciju klizišta Grad Lepoglava izdvaja značajna proračunska sredstva koja druge jedinice lokalne samouprave, koje nemaju problema s klizištima, ulažu u daljnji razvoj dok ih mi ulažemo kako bi, praktički, nešto vratili u stanje kakvo je bilo prije pojave oštećenja nastalih klizanjem tla. Unatoč tome, nastavljamo s njihovom sanacijom i to prvenstveno zbog potreba građana odnosno zadržavanja visokog komunalnog standarda na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Lepoglavska Ves Ivanom Dubovečakom i gradskim vijećnikom Milanom Pavlekovićem obišao završne radove sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Sanacija klizišta obuhvatila je potpunu rekonstrukciju oštećenog dijela zemljišta s postojećom cestom, postavljanje drenažnog sustava, izgradnju potpornog zida te asfaltiranje dijela sanirane lokalne ceste u dužini 65 metara. Radove je izvela tvrtka TTG iz Donje Višnjice.

Ukupan trošak radova, s PDV-om, iznosio je 423.970 kuna. Dio sredstava Grad Lepoglava je osigurao iz svog proračuna, a dio na natječaju Hrvatskih voda.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Ljubešćici pokrenut novi EU projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Ljuba voda iz Ljubešćice 23. lipnja održana je početna konferencija ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“.

Okupljenim gostima, predstavnicima Općine Ljubešćica i KUD-a „Toplice“ te članovima KUD-a Ljuba voda, njihovim roditeljima i projektnim partnerima projekt su predstavile predsjednica KUD-a Danijela Barjaktarević i voditeljica projekta Simona Štriga.

Konferencija je održana u prostoru Protupožarnog centra u Ljubešćici.

Sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom i projektnim aktivnostima – književnim, tamburaškim i plesnim radionicama za djecu i mlade. Radionice su besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Detaljni sadržaj svih radionica okupljenima su predstavili njihovi voditelji, Valentina Mikulčić, Robert Štorga i Tim Hrvaćanin.

Prvi desetodnevni ciklus tamburaških radionica kreće s provedbom već ovog ponedjeljka, 28. lipnja.

Projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike. Ukupna mu je vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. Provodi se od 24. ožujka 2021. godine i trajat će godinu dana. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 55 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

Detaljne informacije o projektu, programi radionica, kalendari aktivnosti i najnovije vijesti mogu se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!