Povežite se s nama

Život i društvo

Koncert Lada vrhunac ovogodišnje proslave Dana općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno:

- dana

Od 17. do 23. travnja

Općina Trnovec Bartolovečki od ponedjeljka 17. travnja do nedjelje, 23. travnja obilježava Dan općine.

Program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki počinje u ponedjeljak svetom misom u kapeli Duha Svetoga u Šemovcu u 11 sati.

U subotu folklor, a Lado za kraj

Sveta misa bit će i u kapelici Majke Božje Snježne u Trnovcu u utorak u 16 sati, nakon čega će se u Pastoralnom centru Župe Majke Božje Snježne u Trnovcu, s početkom u 17 sati, održati svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Ove godine je proslava skromna jer nije vrijeme za trošenje velikih sredstava iz proračuna – rekao ne načelnik Šamec

Program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki će biti nastavljen u subotu Folklornim festivalom u sportskoj dvorani OŠ Trnovec. Od 20 sati nastupit će KUD Cerić iz Cerića kod Vinkovaca, KUD Ploče iz Ploča i domaćin, KUD Mak iz Trnovca.

Obilježavanje Dana Općine završit će koncertom Ansambla LADO “Ispod duba stoljetnoga” u nedjelju u 20 sati u sportskoj dvorani OŠ Trnovec.

– Veseli me što će nastupiti Lado, ansambl koji se rado vraća u našu općinu i koji će ovim koncertom započeti svoju ovogodišnju svjetsku turneju predstavljajući hrvatsku tradicijsku baštinu – rekao je Šamec i dodao kako je ove godine proslava skromna jer nije vrijeme za trošenje velikih sredstava iz proračuna.

Inače, Općina Trnovec Bartolovečki osnovana je 17. travnja 1993. godine i taj  datum se slavi kao Dan Općine.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje