Povežite se s nama

Život i društvo

Koncert Lada vrhunac ovogodišnje proslave Dana općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno:

- dana

Od 17. do 23. travnja

Općina Trnovec Bartolovečki od ponedjeljka 17. travnja do nedjelje, 23. travnja obilježava Dan općine.

Program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki počinje u ponedjeljak svetom misom u kapeli Duha Svetoga u Šemovcu u 11 sati.

U subotu folklor, a Lado za kraj

Sveta misa bit će i u kapelici Majke Božje Snježne u Trnovcu u utorak u 16 sati, nakon čega će se u Pastoralnom centru Župe Majke Božje Snježne u Trnovcu, s početkom u 17 sati, održati svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Ove godine je proslava skromna jer nije vrijeme za trošenje velikih sredstava iz proračuna – rekao ne načelnik Šamec

Program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki će biti nastavljen u subotu Folklornim festivalom u sportskoj dvorani OŠ Trnovec. Od 20 sati nastupit će KUD Cerić iz Cerića kod Vinkovaca, KUD Ploče iz Ploča i domaćin, KUD Mak iz Trnovca.

Obilježavanje Dana Općine završit će koncertom Ansambla LADO “Ispod duba stoljetnoga” u nedjelju u 20 sati u sportskoj dvorani OŠ Trnovec.

– Veseli me što će nastupiti Lado, ansambl koji se rado vraća u našu općinu i koji će ovim koncertom započeti svoju ovogodišnju svjetsku turneju predstavljajući hrvatsku tradicijsku baštinu – rekao je Šamec i dodao kako je ove godine proslava skromna jer nije vrijeme za trošenje velikih sredstava iz proračuna.

Inače, Općina Trnovec Bartolovečki osnovana je 17. travnja 1993. godine i taj  datum se slavi kao Dan Općine.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska biskupija: pričesti i krizme nakon 20. svibnja, preporuka je da budu vani

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Varaždinska biskupija

U vremenu prije epidemije nakon Uskrsa počelo se s održavanjem prvih pričesti i krizmi.

Vjernici mnogih župa u Varaždinskoj biskupiji već su od svojih župnika dobili najavu datuma održavanja privih pričesti i krizmi, ali uglavnom uz napomenu da će navedeno ovisiti o epidemiloškim mjerama. Na primjer, za učenike Centra Tomislav Šoljar već je održana svečana misa na kojoj su primili sakramente.

Održavanje istih potvrdila nam je i Varaždinska biskupija, ali iako smo tražili, nisu nam poslali raspored po župama.

– Slavlja prve svete pričesti i svete potvrde u Varaždinskoj biskupiji planiraju se od svetkovine Duhova, točnije nakon 20. svibnja 2021. godine. Župnici su u svojim župama objavili datume za ta slavlja i poznata su vjernicima. Nastojat ćemo da se slavlja odvijaju redovito, ne pod cijenu zdravlja, i sigurno, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Preporuka je da se, gdje je to moguće, slavlja održe na otvorenom. Pratimo epidemiološku situaciju i s obzirom na nju donijet će se konačan sud – odgovorio je Regionalnom tjedniku Marko Domiter, tajnik biskupa Varaždinske biskupije.

Nastavite čitati