Povežite se s nama

Život i društvo

Državno natjecanje iz geografije: gimnazijalac Lovro Štefan drugi, Tea Težak iz III. OŠ treća

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Lovro Štefan, učenik Prve gimnazije Varaždin, osvojio je drugo mjesto na Državnom natjecanju iz geografije koje je održano u Srednjoj školi Topusko.

Ovo je novi uspjeh dvostrukog državnog prvaka u geografiji u osnovnoškolskoj konkurenciji, koji je drugo mjesto sad osvojio u konkurenciji prvih razreda srednjih škola, i to s mentoricom Karmen Kunović-Martić.

Tea Težak, učenica petog razreda III. osnovne škole Varaždin, također je bila odlična: na svojem prvom državnom natjecanju osvojila je treće mjesto. Njezina mentorica je Ivana Banek.

Varaždinska županija je na Državnom natjecanju u Topuskom imala i dvije predstavnice u konkurenciji sedmih razreda, koje su također bile uspješne.

Marta Majcen iz OŠ Šemovec, čija je mentorica Marina Kožulj, osvojila je peto mjesto, a Dora Težak iz VI. OŠ Varaždin, čija je mentorica Alenka Bađun, osmo mjesto.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati