Povežite se s nama

Život i društvo

Kongres u Varaždinu: stižu svjetski stručnjaci za bol

Objavljeno:

- dana

Stručno društvo za suzbijanje boli HUMS-a

Kako pomoći pacijentu kod kronične boli, a kako kod maligne, na koji način medicinska sestra treba procijeniti bol kod bolesnika nakon operacije, a kako trudnicu treba pripremiti za percepciju porođajne boli – bit će to samo neke od tema predavanja na 5. kongresu Stručnog društva za suzbijanje boli Hrvatske udruge medicinskih sestara koji će biti održan u Varaždinu.

Od 3. do 7. listopada u Varaždin će stići medicinske sestre i medicinski tehničari iz Hrvatske, ali i Sjedinjenih Američkih Država, Engleske, Makedonije, Švedske i Slovenije.

Među njima će biti i jedna od vodećih sestara u svijetu kad je u pitanju suzbijanje boli, Jackie Rowles iz Indianapolisa, predsjednica Međunarodne federacije sestara na anesteziju.

U Varaždinu će održati četiri predavanja, koja će se zahvaljujući Skype konferenciji slušati i u Beogradu, gdje će se istovremeno održavati 4. kongres Udruženja anestetičara Srbije.

Pokrovitelji kongresa u Varaždinu su predsjednik RH Ivo Josipović, Varaždinska županija i Varaždinska biskupija

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!