Povežite se s nama

Život i društvo

Krajem listopada u Trnovcu samo 232 nezaposlene osobe

Objavljeno:

- dana

OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI

Vijećnici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog su prošli tjedan jednoglasno prihvatili Strategiju razvoja Općine u razdoblju do 2020. godine.

– Općina ugodnog življenja, prepoznatljive tradicije, običaja i kulture u kojem se gospodarski razvoj temelji na razvoju obrtništva i poduzetništva stvarajući nova radna mjesta, razvoju poljoprivrede i ruralne turističke ponude te riješenom društvenom i komunalnom infrastrukturom s očuvanim okolišem, vizija je daljnjeg razvoja Općine, navedena u Strategiji. Strategija, bez koje jedinice lokalne samouprave ne mogu aplicirati na fondove, rezultira određivanjem strateških ciljeva. Jedan od najvažnijih su stvaranje poticajnog poslovnog okruženja za razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te iskorištavanje poljoprivrednih potencijala. Razvoj suvremene infrastrukture i korištenje obnovljivih izvora energije radi podizanja standarda života te unapređivanje kvalitete društvenih djelatnosti. Strategija definira i prioritete i razvojne mjere koje bi trebale dovesti do ispunjavanja strateških ciljeva – istaknuto je.

Načelnik Zvonko Šamec naglasio je da se dio vizije razvoja već ostvaruje. Potvrdio je da sljedeće godine kreće projekt aglomeracije kojim će mjesta Bartolovec i Žabnik dobiti kanalizacijsku mrežu. Podsjetio je i na skori završetak radova na dovršetku kanalizacijske mreže u Trnovcu. Sve su to veliki i značajni projekti koji znatno povećavaju standarde života, a kao ključne navodi ih i sama Strategija.Osim o Strategiji vijećnici su raspravljali i o višemjesećnom pozitivnom trendu što se tiče nezaposlenosti – potkraj prošlog mjeseca u Općini su bile samo 232 nezaposlene osobe, čime se Općina potvrdila kao jedna od općina u županiji s najmanjom stopom nezaposlenosti.

Prema riječima načelnika Šameca slijede i daljnja zapošljavanja budući da su neke od tvrtki u Slobodnoj zoni najavile raspisivanje novih natječaja. Potvrdio je i da postoji interes novih investitora za ulaganje na području Općine. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje