Povežite se s nama

Crna kronika

Kristijanu Igrec ponovio: Nisam kriv za izvlačenje novca

Objavljeno:

- dana

NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE PONOVNO NA SUDU

Kristijan Igrec ponovo se našao na optuženičkoj klupi varaždinskog Županijskog suda. Sudi mu se za isto kazneno djelo za koje je već bio oslobođen, izvlačenje nešto manje od pola milijuna kuna iz propalih Pekarni Ivanec.

Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je oslobađajuću presudu za Kristijana Igreca koju je Županijski sud u Varaždinu donio u veljači prošle godine, a potvrdio okrivljujuću presudu za njegovu majku Anicu Igrec. Tada joj je naloženo da vrati 609 tisuća kuna u državni proračun koliko je izvukla pozajmicama te još 273 tisuće kuna u stečajnu masu Pekarna Ivanec. Izrečena joj je i zatvorska kazna u trajanju od tri godine.

Naime, majka i sin Igrec bili su prvo i drugooptuženi u slučaju Pekarni Ivanec u kojima je Anica bila direktorica, a Kristijan prokurist.

Anica je kao direktorica proglašena krivom za izvlačenje pozajmica iz Pekarni od 2003. do 2007. Njen sin Kristijan tada je oslobođen s objašnjenjem da je kao prokurist uzimao pozajmice, ali ne za sebe već za majku i to po njenom nalogu.

Potpisivao pozajmice sam sa sobom

U ponovljenom suđenju optužba Kristijana Igreca ponovno tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Optužuje ga se da je kao prokurist Pekarni Ivanec uzimao kratkoročne pozajmice od 478.095 kuna koje je potpisivao sam sa sobom bez namjere da ih vrati. Tako je, tvrdi optužba, od tih pozajmica vratio 47.500 kuna, a ostalim iznosom stekao je protupravnu imovinsku korist.

– Nisam kriv – ponovio je danas varaždinskom Županijskom sudu Igrec. U nastavku suđenja uz predočenje dokaza te nalaz financijskog vještaka saslušat će se i majka optuženika Anica Igrec. Sljedeća rasprava zakazana je za 23. veljače.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

U Lepoglavi vozač napuhao 3.13 promila, a drugi Lužanom Biškupečkim jurio 108 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

alkohol, pijani vozač

U subotu, 24. srpnja, u 00.00 sati u ulici Ivana Mažuranića u Lepoglavi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 52-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.13 g/kg.
Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Policija je javili i o drugim pijanim vozačima.

U petak, 23. srpnja u 23.20 sati u Lužanu Biškupečkom, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su osobno vozilo kojim je brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h upravljao mladi vozač starosti 22 godine. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.58 g/kg.
Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 12.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 24. srpnja u 19.07 sati na županijskoj cesti 2072 između Luke Ludbreške i Svetog Đurđa, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da upravlja neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

U subotu, 24. srpnja u 12.30 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Forestlandu “palo” 16 osoba, policija zaplijenila gotovo 19 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske na glazbenom festivalu Forestland, koji je održan od 23. do 25. srpnja, proveli su pojačani nadzor aktivnosti suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Utvrdili su ukupno 16 prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Tako je kod 16 osoba starosti od 16 do 30 godina pronađeno ukupno 18,82 grama droge marihuane, 12,26 grama droge speed, 22,16 grama psilocibina i 0,15 grama droge MDMA.

Sve osobe su prekršajno sankcionirane radi počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!