Povežite se s nama

Život i društvo

KUD Salinovec na smotri folklora u Zagrebu predstavio pjesme i plesove salinovečkog kraja

Objavljeno:

- dana

51. MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA

Kulturno-umjetničko društvo “Salinovec” sudjelovalo je na završnoj večeri 51. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu.

KUD Salinovec na otvorenoj pozornici na Gradecu ponosno je predstavio pjesme i plesove salinovečkog kraja.

Uz KUD Salinovec, na smotri su nastupali KUD-ovi iz različitog dijela Hrvatske, ali i izvan njezinih granica: KUD iz Kutereva, Koprivničkog Ivanca, Bribira, Mostanje, Lug-Brankovići (BIH), Agrentine, Iraka, Brazila, Italije i iz Španjolske.

Nakon službenog dijela smotre, španjolski Compania de Dnza “Nuevo Amanecer Angel Martinez” zajedno s KUD-om Salinovec odradio je odličnu plesnu radionicu koja je do suza nasmijala gledatelje.

Španjolce učili plesati polku

Španjolski plesači učili su KUD-ovce plesu flamenco, a zatim su KUD-ovci iz Salinovca španjolske plesače učili šimi polku i starinski valcer.

– Ova smotra za nas je veliki uspjeh. Čast nam je bilo sudjelovati te svojim nastupom obogatiti ovako veliku manifestaciju. Od srca se zahvaljujemo našem voditelju folklora Tihomiru Kukuliću koji je uz nas od samog početka, te voditelju tamburaša Jurici Žibeku i voditelju pjevanja Robertu Štorgi. Također, veliko hvala gradonačelniku Miloradu Batinić i gradu Ivancu na nesebičnoj pomoći – rekla je predsjednica KUD-a “Salinovec” Jelena Lepoglavec.

Izvor: KUD Salinovec
Foto:

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje