Povežite se s nama

Život i društvo

KUD Salinovec na smotri folklora u Zagrebu predstavio pjesme i plesove salinovečkog kraja

Objavljeno:

- dana

51. MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA

Kulturno-umjetničko društvo “Salinovec” sudjelovalo je na završnoj večeri 51. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu.

KUD Salinovec na otvorenoj pozornici na Gradecu ponosno je predstavio pjesme i plesove salinovečkog kraja.

Uz KUD Salinovec, na smotri su nastupali KUD-ovi iz različitog dijela Hrvatske, ali i izvan njezinih granica: KUD iz Kutereva, Koprivničkog Ivanca, Bribira, Mostanje, Lug-Brankovići (BIH), Agrentine, Iraka, Brazila, Italije i iz Španjolske.

Nakon službenog dijela smotre, španjolski Compania de Dnza “Nuevo Amanecer Angel Martinez” zajedno s KUD-om Salinovec odradio je odličnu plesnu radionicu koja je do suza nasmijala gledatelje.

Španjolce učili plesati polku

Španjolski plesači učili su KUD-ovce plesu flamenco, a zatim su KUD-ovci iz Salinovca španjolske plesače učili šimi polku i starinski valcer.

– Ova smotra za nas je veliki uspjeh. Čast nam je bilo sudjelovati te svojim nastupom obogatiti ovako veliku manifestaciju. Od srca se zahvaljujemo našem voditelju folklora Tihomiru Kukuliću koji je uz nas od samog početka, te voditelju tamburaša Jurici Žibeku i voditelju pjevanja Robertu Štorgi. Također, veliko hvala gradonačelniku Miloradu Batinić i gradu Ivancu na nesebičnoj pomoći – rekla je predsjednica KUD-a “Salinovec” Jelena Lepoglavec.

Izvor: KUD Salinovec
Foto:

Život i društvo

I Trnovec Bartolovečki u društvu onih s najbržim internetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Trnovec Bartolovečki i tvrtka Infrastruktura Ludbreg sklopile su Ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje optičke mreže, odnosno stvaranju preduvjete za povezivanje naselja. Ugovor je uime Općine Trnovec Bartolovečki potpisala načelnica Verica Vitković, a uime tvrtke iz Ludbrega direktor Stanislav Magić.

Vrijednost radova iznosi 31.056,25 eura s PDV-om, a izvođač radova se obvezao da će ih završiti u roku od šezdeset dana. Radovi će biti izvedeni u skladu s Idejnim projektom – za izgradnju građevine SVK priključak – poveznica Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka koji je izradila tvrtka Infrastruktura Ludbreg. Izgradnjom poveznice Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka stvaraju se preduvjeti da u skorije vrijeme krene izgradnja optičke mreže u ostalim naseljima Općine.

Na potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji optičke mreže – povezivanje naselja, načelnica Općine Verica Vitković istaknula je kako je zadovoljna što se stvaraju preduvjeti kako bi svi stanovnici na području Općine Trnovec Bartolovečki ubuduće imali brži internet.

– Na temelju sklopljenog ugovora s izvođačem radova održan je i pripremni sastanak zajedno s izvođačem i nadzornim inženjerom, tako da je dobivena suglasnost Hrvatskih cesta za prokop duž dionice DC2 i radovi mogu početi. Rok za izvođenje je 60 dana i očekujem da će kroz naredni period izvođač to i izvršiti, što je preduvjet da se spoje ostala naselja s optičkom mrežom u Trnovcu. Nakon toga čekamo još da Elektra zamijeni drvene stupove u naselju Bartolovec duž prometnice DC2, kako bi kablovi mogli biti provučeni kroz betonske stupove – rekla je načelnica Vitković.

Dodala je da će, kada se izgradi optička mreža u potpunosti, sva naselja imati mogućnost priključenja na optiku, a Općina će sufinancirati stopostotni iznos priključka.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ivana Banfić dolazi u Donju Voću, a povod je sportski

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: AK Varaždin

Špilja Vindija Trail ove godine postaje Špilja Vindija Trail & Dance, objavila je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja.

U subotu, 29. lipnja Donja Voća postaje epicentar trčanja, čagice i totalnog ludila. U 18 sati posjetitelje čeka najzabavnija utrka po zagorskim bregima, a nakon toga od 20 sati najluđa zabava na dancepartyju uz DJ- i nezaboravan koncert Ivane Banfić. Ulaz je slobodan.

I to nije sve, između utrke i koncerta, u 19:30 sati sve koji dođu učekuju prve Wannabe neandrtalske sportske igre u kojima sa svojom ekipom možeš odmjeriti snage u neandertalskim sportovima, a za najbolje su osigurane i nagrade za pamćenje.

Tigrasti, zebrasti i šareni outfiti te šuškave trenirke su obavezne, a prijave trkača su na stotinka.hr. Start i cilj utrke su kod NK Vindija Donja Voća, a tamo će biti postavljena i pozornica.

Utrka je organizorana u suradnji s Atletskim klubom Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje