Povežite se s nama

Crna kronika

“Kuhar tjedno uzimao 300, 400 kuna za sir”

Objavljeno:

- dana

SUĐENJE U SLUČAJU BAZENI

– Na recepciji Gradskih bazena počeo sam raditi 2005., dva tjedna prije nego što su otvoreni, a od početka nam se govorilo da u gradskom proračunu nema dosta novca za poslovanje i da bi nam mogle biti smanjene plaće i druga davanja.

Zato smo na pribavljanje studentskih ugovara isprva gledali kao na način da se uštedi za trenere, jer se tako plaćalo manje poreza. No kasnije je postalo čudno da se potpisuje tako velik broj studentskih ugovora. Za plaćanje trenera koji su doista radili bila su, po našoj računici, mjesečno dovoljna dva do tri ugovora. Ja sam se uključio u pribavljanje ugovora, jer sam opet počeo studirati. Prvo sam pribavljao po jedan-dva mjesečno, a kasnije i desetak – svjedočio je Nikola Jozić, zaposlenik Javne ustanove Gradski bazeni u ponedjeljak na Županijskom sudu u Varaždinu, kada je počelo suđenje u slučaju Bazeni.

Fiktivni ugovori

I dok je Jozić priznao krivicu za počinjenje kaznenog djela pomaganja u utaji poreza ili carine, baš kao i Velimir Mudri, koji je također svjedočio u ponedjeljak, na temelju čega su im lani izrečene uvjetne kazne u trajanju od pet, odnosno osam mjeseci kazne zatvora, sada je počelo suđenje bivšoj ravnateljici Nataliji Žetko, njezinom zamjeniku Željku Čengiću, administrativnoj blagajnici Ljiljani Golić Domislović i računovodstvenoj referentici Lidiji Kojdić.

Županijsko državno odvjetništvo ih tereti da su Gradske bazene oštetili za 1,3 milijuna kuna.

– Dokazat ćemo da su Žetko i Golić Domislović, iako su bile dužne brinuti o imovini Gradskih bazena, poduzimale upravo suprotne radnje, u vlastitu korist. Četiri i pol godine su koristile svoje  ovlasti za počinjenje kaznenih djela i to izvlačenjem novca putem fiktivnih studentskih ugovora te zadržavanjem novca koji je ustanova naplaćivala za pružanje svojih usluga. Dokazat ćemo i da je Žetko poduzimala radnje kojima je oštetila državni proračun, pri čemu su joj pomogli Čengić i Kojdić – istaknula je Nataša Kramarić Tot iz ŽDO-a.

 

Jozić: Prvo smo mislili da su studentski ugovori način štednje, onda je postalo čudno

I dok su se Žetko, Čengić i Kojdić izjasnili da nisu krivi po svim točkama optužnice, Golić Domislović se izjasnila da se ne osjeća krivom zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, ali se osjeća krivom zbog pomaganja u utaji poreza ili carine te krivotvorenja službene isprave.

Novac u koverti

Nikola Jozić je svjedočio da je od Golić Domislović, od Natalije Žetko i Čengića, ali i od voditelja restorana Ivice Štebiha dobio naredbe da putem paragon-blokova naplaćuje usluge obuke neplivača i treniranja u Klubu Barakude.

– Sav novac koji su recepcionari naplaćivali od roditelja stavljali su koverte, koje nisu bile u sefu koji se nalazi kod recepcije, nego u ladici koja se zaključavala. Novac nikada nije nestao, niti su nadređeni ikada rekli da je nešto nestalo. Po novac bi nekada došla Nina (Ljiljana Golić Domislović, op. a.) ili Vec (Velimir Mudri, op.a.), a predavali smo ga i zaposlenicima restorana. Voditelj restorana Ivica Štebih je, koliko se sjećam, otprilike svaka dva tjedna podizao po kojih 400 kuna za gorivo za auto. No dolazio je i šef kuhinje Siniša, koji je novac podizao za sir. Tjedno je za sir podizao po 300 ili 400 kuna, pa smo se zbog tog sira znali i šaliti – ispričao je Jozić.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Vozačica i trogodišnje dijete ozlijeđeni u slijetanju te prevratnju auta na autocesti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Jučer, 22. lipnja, oko 18.20 sati na autocesti A-4 u prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe.

Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba upravljala djevojka starosti 27 godina. Prilikom mijenjanja prometne trake brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima ceste, te je izgubila nadzor nad upravljačem vozila i probila zaštitnu ogradu kolnika autoceste, te udarila u zemljani nasip nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

Ozljede je zadobila vozačica i 3-godišnje dijete.

Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Izgorjela radiona i dio krovne konstrukcije kuće u Župancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

vatra požar
Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 21. lipnja, oko 23.30 sati u Župancu, izbio je požar u kući u vlasništvu 50-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Očevid su obavili policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara.

Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama koje vode od razvodne kutije do elektromotora blanjalice za drvo u radioni, te je došlo do zapaljenja gorivih tvar i lakova, boja i drvene krovne konstrukcije.

Požar se proširio na cijeli objekt radione koji je u potpunosti izgorio te dio krovne konstrukcije kuće s inventarom.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Mali i Veliki Bukovec koji su ugasili požar.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na 200.000 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!