Povežite se s nama

Crna kronika

Za fiktivni ugovor 500 kuna provizije

Objavljeno:

- dana

AFERA BAZENI

I dok su se ulaznice za bazene naplaćivale putem kase, za što su izdavani računi, svi ostali programi koje je organizirala Javna ustanova Gradski bazeni – obuka neplivača, škola plivanja Barakude, sportski kamp i sinkronizirano plivanje – naplaćivali su se putem paragon blokova. T

aj novac nije išao u kasu, nego se čuvao u koverti u zaključanoj ladici. Takva praksa nije uvedena odmah po otvaranju Bazena 2005. godine, nego nešto kasnije, a završila je negdje ujesen 2009. godine. Ovako su prošli tjedan na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočili tadašnji recepcionari, i to u postupku koji se vodi protiv Natalije Žetko, Željka Čengića, Ljiljane Golić Domislović i Lidije Kojdić koje Županijsko državno odvjetništvo tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganja u utaji poreza ili carine te krivotvorenja službene izjave.

– Smatram da su se putem paragon-blokova izvlačili novci iz javne ustanove. Moj dojam je da su se Žetko i Čengić ponašali kao da su bazene gradili svojim novcima, kao da je to njihovo vlasništvo. Što se tiče nezakonitog poslovanja u ustanovi i povezanom trgovačkom društvu Varaždinski bazeni, apsolutno sam siguran da su za to poslovanje znali kako Žetko, tako i Čengić. Smatram da je apsolutno nemoguće da se na taj nezakoniti način poslovalo bez njihovog znanja – rekao je u svojstvu svjedoka Božidar Kolarić, koji je i danas zaposlen na Bazenima.

 

Novac od ulaznica stavljao se u kasu, a od ostalih programa u kovert

Na pitanje prvooptužene Natalije Žetko je li mu Zlatko Horvat obećao posao na Gradskim bazenima, Kolarić je rekao da nije. Na to je Žetko ustvrdila da je po nalogu Zlatka Horvata Kolariću rekla da se pojavi na radnom mjestu iako stvarne potrebe za njegovim radom nije bilo. Svjedočili su i treneri koji su doista odrađivali posao na Bazenima, kao i osobe koje su davale svoje studentske ugovore, ali nisu odrađivale posao. – Negdje u lipnju ili srpnju 2009. kolega Silvio Horvat, s kojim sam studirao na Kineziološkom fakultetu, pitao me da li želim dati svoj studentski ugovor osobama kojima bi se time plaćao rad na Bazenima uz zadržavanje provizije od 10 posto vrijednosti ugovora. Budući da je većina mojih kolega to radila, prihvatio sam to kao nešto najnormalnije te sam pristao na ponudu – svjedočio je Alen Melnjak.

Naveo je da su gotovo svi ugovori glasili na iznos od preko 5.000 kuna, a provizija je iznosila 10 posto ili oko 500 kuna. Svjedočila je i Josipa Šipek, koja je oko tri godine radila na u restoranu, u marketingu, a navela je da joj je Čengić zabranio dolazak u prostore Uprave, pa nije mogla putem kompjuterskog programa, čije je postavljanje ona inicirala, obavljati kontrolu ulaznih i izlaznih troškova restorana.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje