Povežite se s nama

Crna kronika

Za fiktivni ugovor 500 kuna provizije

Objavljeno:

- dana

AFERA BAZENI

I dok su se ulaznice za bazene naplaćivale putem kase, za što su izdavani računi, svi ostali programi koje je organizirala Javna ustanova Gradski bazeni – obuka neplivača, škola plivanja Barakude, sportski kamp i sinkronizirano plivanje – naplaćivali su se putem paragon blokova. T

aj novac nije išao u kasu, nego se čuvao u koverti u zaključanoj ladici. Takva praksa nije uvedena odmah po otvaranju Bazena 2005. godine, nego nešto kasnije, a završila je negdje ujesen 2009. godine. Ovako su prošli tjedan na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočili tadašnji recepcionari, i to u postupku koji se vodi protiv Natalije Žetko, Željka Čengića, Ljiljane Golić Domislović i Lidije Kojdić koje Županijsko državno odvjetništvo tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganja u utaji poreza ili carine te krivotvorenja službene izjave.

– Smatram da su se putem paragon-blokova izvlačili novci iz javne ustanove. Moj dojam je da su se Žetko i Čengić ponašali kao da su bazene gradili svojim novcima, kao da je to njihovo vlasništvo. Što se tiče nezakonitog poslovanja u ustanovi i povezanom trgovačkom društvu Varaždinski bazeni, apsolutno sam siguran da su za to poslovanje znali kako Žetko, tako i Čengić. Smatram da je apsolutno nemoguće da se na taj nezakoniti način poslovalo bez njihovog znanja – rekao je u svojstvu svjedoka Božidar Kolarić, koji je i danas zaposlen na Bazenima.

 

Novac od ulaznica stavljao se u kasu, a od ostalih programa u kovert

Na pitanje prvooptužene Natalije Žetko je li mu Zlatko Horvat obećao posao na Gradskim bazenima, Kolarić je rekao da nije. Na to je Žetko ustvrdila da je po nalogu Zlatka Horvata Kolariću rekla da se pojavi na radnom mjestu iako stvarne potrebe za njegovim radom nije bilo. Svjedočili su i treneri koji su doista odrađivali posao na Bazenima, kao i osobe koje su davale svoje studentske ugovore, ali nisu odrađivale posao. – Negdje u lipnju ili srpnju 2009. kolega Silvio Horvat, s kojim sam studirao na Kineziološkom fakultetu, pitao me da li želim dati svoj studentski ugovor osobama kojima bi se time plaćao rad na Bazenima uz zadržavanje provizije od 10 posto vrijednosti ugovora. Budući da je većina mojih kolega to radila, prihvatio sam to kao nešto najnormalnije te sam pristao na ponudu – svjedočio je Alen Melnjak.

Naveo je da su gotovo svi ugovori glasili na iznos od preko 5.000 kuna, a provizija je iznosila 10 posto ili oko 500 kuna. Svjedočila je i Josipa Šipek, koja je oko tri godine radila na u restoranu, u marketingu, a navela je da joj je Čengić zabranio dolazak u prostore Uprave, pa nije mogla putem kompjuterskog programa, čije je postavljanje ona inicirala, obavljati kontrolu ulaznih i izlaznih troškova restorana.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Vozač (45) teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

PU međimurska je javila da je vozač teže ozlijeđen u prometnoj nesreći.

U srijedu, 23. lipnja, oko 20 sati u Nedelišću, Ulici Vladimira Nazora, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 45-godišnjak s područja općine Nedelišće, upravljajući dok je u krvi imao prisutno 1.55 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj).

Zbog toga je u zavoju, u zanošenju automobilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila u suprotnom smjeru, gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 29-godišnjak s područja općine Nedelišće.

Vozilom hitne pomoći 45-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Ozlijeđenom vozaču je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Podnijet će se posebno izvješće te obavijest o počinjenim prekršajima.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Malom Bukovcu ispred kuće ukraden Deawoo Matiz

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija javlja o krađi vozila.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su kaznenu prijavu žene starosti 43 godine, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj od 19. do 21. lipnja u Bednjanskoj ulici u Malom Bukovcu iskoristio odsutnost iste i ispred kuće otuđio vozilo marke Deawoo Matiz varaždinski registarskih oznaka.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!